1 egész csirkemell
3 db egész csirkecomb
500 ml tejszín
1 csapott ek. rizsliszt
1 dl tej
0,8 dl víz
1 db lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 ek. kókuszolaj
durva szemű só ízlés szerint
Friss zöldfűszerek: 2 ág borsikafű (tökéletes bors helyettesítésére), 8 ág oregánó, 5 ág zöldséglevél, 2 ág majoránna
Elkészítés:
1. A csirkemellet és a csirkecombokat megtisztítjuk,lefejtjük a bőrét és a zsírosabb részeket, majd kicsontozzuk és felcsíkozzuk.
2. A hagymát megtisztítjuk,felkockázzuk és a kókuszzsíron lepirítjuk,majd felöntjük a vízzel és puhára pároljuk.
3. A felcsíkozott húst,adjuk hozzá a megpárolt hagymához és pirítsuk le. (Ha szükséges önthetünk még alá vizet! )
4. Amikor a hús már majdnem elkészült adjuk hozzá a megmosott,felaprított zöldfűszereket és a fokhagymát.
5. A tejszínt,a tejet és a rizslisztet kavarjuk csomómentesre és öntsük rá a csirkére,így főzzük sűrűre.
6. A legvégén hozzáadjuk a sót és összefőzzük. Párolt rizzsel tálaltam! Jó étvágyat! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése