Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg apró szemű zabpehely ledarálva
2 db tojás
1 púpozott ek. kókuszzsír,olvasztva + a forma kenéséhez 1 tk.
1 citrom reszelt héja
1 mk. vanília aroma
1 dl tej
1 csipet só
édesítőszer ízlés szerint
A töltelékhez:
500 g zsírszegény túró
200 ml zsírszegény natúr joghurt
1-1,5 dl tej
2 púpozott ek. apró szemű zabpehely
1 mk. vanília aroma
édesítőszer ízlés szerint
+ 2 nagyobb őszibarack és 15 dkg friss málna
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit egy tálba öntöm (én az édesítőszert a tejben elkevertem) és alaposan összedolgozom,majd hagyom állni 5-10 percig.
2. Ezután vizes kézzel még egyszer átgyúrom a tésztát, és a 3/4 részét levágom,majd kb. akkorára nyújtom mint a piteforma. Mikor ezzel megvagyok,a formába igazítom a tésztát és villával megszurkálom,majd (200 °-on alsó-felső sütés légkeverésen) félig megsütöm. ( kb. 15 perc)
3. Ezalatt elkészítem a tölteléket: A hozzávalókat a gyümölcsök kivételével egy tálba öntöm és botmixer segítségével krémesre pépesítem. A gyümölcsöket megmosom,és a barackot felkarikázom.
4. A túrós tölteléket a félig megsült pite tésztára öntöm,és rápakolom a gyümölcsöket.
5. Utolsó lépésként a maradék tésztából berácsozom a pite tetejét és visszatolom a sütőbe 10-15 percre (míg szépen megbarnul a teteje).
Jó étvágyat! :)
Ajánlom mindenkinek ezt a desszertet,hiszen gyorsan elkészül,hozzáadott cukortól mentes, és olyan finom krémes a töltelék,nehéz vele leállni! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése