Ugrás a fő tartalomra

Csokoládés-gyümölcs joghurtos sütemény,hozzáadott cukor nélkül,gluténmentesen!




Hozzávalók: (22 cm-es formához)

A tésztához:

140 g Szafi reform csokoládés muffin lisztkeverék
4 db tojás
20 g kókuszolaj
70 g víz
40 g vaníliás eritrit

A joghurtos réteghez:

300 g cukormentes,zsírszegény epres joghurt
200 g cukormentes,zsírszegény áfonyás joghurt
1 dl kókusztejszín
2 ek. Szafi reform kókuszos desszert krémalap
2-3 ek. apró szemű zabpehely ledarálva (nem volt elég krémalapom,így ezzel helyettesítettem)

A tetejére:

6 dkg cukormentes étcsokoládé
1 tk. kókuszolaj

Elkészítés: 

1. A tészta folyékony hozzávalóit mérjük ki egy tálba és keverjük össze kézi habverővel. Ezután,a lisztet és az édesítőszert öntsük hozzá és keverjük csomómentesre.

2. Egy tortaformát,béleljünk ki sütőpapírral,kenjük meg vékonyan kókuszolajjal és oszlassuk el rajta a csokoládés tésztánkat. Előmelegített sütőben, 200°-on /alsó-felső sütés/ süssük készre kb. 15 perc alatt. (Tűpróbával ellenőriztem!)

3. A joghurtos réteghez,a zabpelyhet daráljuk le ! Ezután egy tálba öntsük bele a joghurtokat és adjuk hozzá a kókuszos krémalapot,a ledarált zabpelyhet és a kókusztejszínt,majd keverjük csomómentesre és hagyjuk állni.

4. Mikor a tészta kihűlt,vágjuk ketté. Az egyik felét rakjuk vissza formába,és öntsük rá a joghurtos krémet,majd rakjuk a tetejére a tészta másik felét.

5. A csokoládét,a kókuszolajjal vízgőz felett olvasszuk fel és öntsük a sütemény tetejére.

6. Utolsó lépésként rakjuk be a hűtőbe megdermedni! Amikor megdermedt a süti vegyük le róla tortakarikát és kedvünk szerint díszítsük a tetejét.

Jó sütögetést! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Húsvéti tál!

Hozzávalók: A töltött tojáshoz "csibékhez" és sonkatekercshez: 8 db tojás 10 dkg vékonyra szelt gépsonka 1 tk. mustár 4. ek tejföl só,bors,pirospaprika ízlés szerint A tálra került még : füstölt házi kolbász füstölt sonka saláta paradicsom kaliforniai paprika Elkészítése: 1. A tojásokat keményre főzöm,majd hideg vízben hagyom kihűlni. 2. A megpucolt tojások tetejét levágom (ezek lesznek a kalapok), a sárgáját egy kiskanál segítségével egy tálba kiszedem. (Én 5 db tojást csináltam így meg!) 3. A tojássárgájához és a maradék 3 db főtt tojáshoz, hozzáadom a mustárt,tejfölt és a fűszereket majd botmixer segítségével pürésítem! 4. Ezt a fűszeres tojáskrémet töltöm vissza a tojásokba, /púposan/ és ezután ráteszem a kalapokat. 5. Egész borsból szemeket,kaliforniai paprikából pedig kicsi háromszögeket vágtam,ebből lett a csibe csőre. 6. A maradék fűszeres tojáskrémet,beletöltöm a gépsonkába és feltekerem,ezután feldíszítem a tálat a többi hozzávalóv