Hozzávalók: (22 cm-es formához)
A tésztához:
140 g Szafi reform csokoládés muffin lisztkeverék
4 db tojás
20 g kókuszolaj
70 g víz
40 g vaníliás eritrit
A joghurtos réteghez:
300 g cukormentes,zsírszegény epres joghurt
200 g cukormentes,zsírszegény áfonyás joghurt
1 dl kókusztejszín
2 ek. Szafi reform kókuszos desszert krémalap
2-3 ek. apró szemű zabpehely ledarálva (nem volt elég krémalapom,így ezzel helyettesítettem)
A tetejére:
6 dkg cukormentes étcsokoládé
1 tk. kókuszolaj
Elkészítés:
1. A tészta folyékony hozzávalóit mérjük ki egy tálba és keverjük össze kézi habverővel. Ezután,a lisztet és az édesítőszert öntsük hozzá és keverjük csomómentesre.
2. Egy tortaformát,béleljünk ki sütőpapírral,kenjük meg vékonyan kókuszolajjal és oszlassuk el rajta a csokoládés tésztánkat. Előmelegített sütőben, 200°-on /alsó-felső sütés/ süssük készre kb. 15 perc alatt. (Tűpróbával ellenőriztem!)
3. A joghurtos réteghez,a zabpelyhet daráljuk le ! Ezután egy tálba öntsük bele a joghurtokat és adjuk hozzá a kókuszos krémalapot,a ledarált zabpelyhet és a kókusztejszínt,majd keverjük csomómentesre és hagyjuk állni.
4. Mikor a tészta kihűlt,vágjuk ketté. Az egyik felét rakjuk vissza formába,és öntsük rá a joghurtos krémet,majd rakjuk a tetejére a tészta másik felét.
5. A csokoládét,a kókuszolajjal vízgőz felett olvasszuk fel és öntsük a sütemény tetejére.
6. Utolsó lépésként rakjuk be a hűtőbe megdermedni! Amikor megdermedt a süti vegyük le róla tortakarikát és kedvünk szerint díszítsük a tetejét.
Jó sütögetést! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése