A csirkemellhez:
1 egész csirkemell
só,bors
majoránna
20 dkg szeletelt bacon
1 tk. vaj
0.5 dl víz
A párolt rizshez:
1 bögre rizs
2,5 bögre víz
2 ek. kókuszolaj
só,bors
A céklához:
1 közepes méretű cékla reszelve
ecet,víz,só és édesítőszer keveréke ízlés szerint
Elkészítése:
1. A csirkemellet megtisztítom és felszeletelem,majd fűszerezem és picit állni hagyom.
2. Ezután a bacon csíkokkal beborítom a csirkemell szeleteket.
3. Egy hőálló tálat vékonyan kikenek vajjal és belefektetem a csirkemellet,majd egy nagyon kevés vizet öntök alá.
4. Előmelegített sütőben 200°-on alsó-felső programon szép pirosra sütöm.
5. A rizst a kókuszolajon lepirítom (lehet alá vágni vöröshagymát is) majd felöntöm a vízzel,fűszerezem. Forrás után kb. 5 percig még főzöm,ezután letakarom és hagyom hogy magába szívja a maradék vizet,közben többször átkeverem.
6. A céklát megfőzöm és miután kihűlt megtisztítom!(Melegen könnyebben lejön a héja.)
Ezután lereszelem és készítek rá ízlés szerint egy ecetes levet,majd összekeverem!
(Nyersen is ugyanígy el lehet készíteni ezt a salátát!)
Miután megsült a csirkemell,tálalok! Finom,omlós lesz a hús és tökéletes párosítás a rizzsel és a cékla salátával! :) Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése