Hozzávalók:
2.5 l tej
2 csomag cukormentes vanília puding
6 db tojás
2 ek. vaníliás eritrit
édesítőszer ízlés szerint
Elkészítés:
1. 2 liter tejet felteszek forralni,ízlés szerint édesítem.
2. Eközben a fél liter tejet,a tojások sárgáját,a pudingport és az 1 ek. vaníliás eritritet csomómentesre keverem kézi habverő segítségével.
3. Mikor már majdnem felforrt a tej,a meleg tejből adok a pudingos keverékhez (a hőkiegyenlítés miatt)de közben folyamatosan keverem!
4. A langyos pudingos keveréket hozzáöntöm a forró tejhez és folyamatos keverés mellett sűrűre főzöm.
5. A tojások fehérjét kemény habbá verem,az édesítőszerrel és 1. ek vaníliás eritrittel. (Mikor félig felvertük a fehérjét csak azután adjuk hozzá az édesítőszereket!)
6. Kb. 3 liter forrásban lévő vízbe,beleszaggatjuk egy kanál segítségével a kemény tojáshabot,picit főzzük,majd egy szűrőbe kiszedjük! Ezután hagyjuk kicsit lecsepegni és már mehet is a vaníliás alapra! Így folytatjuk még el nem fogy a tojásfehérjénk.
Kicsit hagyjuk hűlni és már tálalhatjuk is! :) Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése