Ugrás a fő tartalomra

Pizzás csigák! / csökkentett szénhidrát,gluténmentes,hozzáadott cukortól mentes/


Hozzávalók : (10 db csigához)

A tésztához:

2 db tojás
200 g víz
60 g Szafi reform ch. csökkentett termékekhez rostkeverék
40 g Szafi reform csökkentett szénhidráttartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék
pici só
egy csipet bors
szárított oregánó

A töltelékhez:

2 dl házi cukormentes sűrített paradicsomlé
2 kisebb paradicsom
1 csipet só és bors
friss bazsalikom,oregánó,petrezselyem zöld,majoránna
1 csomag mozzarella
10 dkg sonka
1 kisebb fej lila hagyma

A tetejére: reszelt grana padano azaz parmezán sajt ! :)

Elkészítése:

1. A tésztához a tojásokat,a vizet és a fűszereket keverjük össze.

2. Adjuk hozzá a rostkeveréket és keverjük össze.Végül adjuk hozzá a másik lisztkeveréket és gyúrjuk alaposan össze. Ezután 10 percig pihentetjük,így fogunk megfelelő állagú tésztát kapni!

3. Ezalatt elkészítjük a paradicsomszószt: A sűrített paradicsomléből,a paradicsomokkal és a fűszerekkel,főzzünk egy sűrű pizza szószt.

4. Mikor letelt a pihentetési idő,lisztezett felületen átgyúrjuk a tésztát és kinyújtjuk (de ne túl vékonyra nyújtsuk).

5. Megkenem a sűrű paradicsomos szósszal (ebből rakjunk egy keveset félre),megszórom a felkockázott sonkával,mozzarellával és lila hagymával.

6. Szorosan feltekerem,majd éles késsel felszeletelem.

7. Ezután a csigákat rakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire,amit egy kicsit megkenhetünk kókuszolajjal.

8. A csigákat kenjük meg a félretett paradicsomszósszal és reszeljünk a tetejére egy kis parmezán sajtot.

9. Előmelegített sütőben 180°-on alsó-felső programon,szép pirosra sütjük kb. 30 perc alatt!


Mennyei lett!!! :) Jó étvágyat!! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megk...

Darált húsos pite,teljes kiőrlésű és zablisztből készítve!

Hozzávalók: 10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 db tojás kb. 1 dl tej só,bors ízlés szerint A töltelékhez: 1 kg darált hús 4 ek. tejföl 1 tojás 1 tk. kókuszzsír só bors pirospaprika majoránna A kenéshez: 1 tojássárgája Elkészítése: 1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba öntjük és összegyúrjuk,majd hűtőbe rakjuk pihenni (kb. 15 percre). 2. A husit a kókuszzsíron lepirítjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük és készre pároljuk. 3. A tésztát kivesszük a hűtőből,kétfelé osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk majd kókuszzsírral kikent pite formába rakjuk,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. 4. Mikor már kicsit hűltebb a hús,hozzákeverjük a tojást és a tejfölt. 5. A félig megsült pite tésztába beletöltjük a husit, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a husira borítjuk és villával megszurkáljuk. 6. A pite tetejét lekenjük a tojássárgájával és előmelegített sütőben /180°/ ké...

Fűszeres,óriási húspogácsa hamburgerbe ahogy én készítem!

Hozzávalók: 1,5 kg darált hús /ki,milyet szeret/ só egy pici ételízesítő /delikát/ bors őrölt pirospaprika 1 csipet őrölt kömény szárított oregánó szárított kakukkfű szárított majoránna szárított bazsalikom 3 gerezd zúzott fokhagyma A husihoz adom az összes fűszert (azért nem írtam mennyiséget mert én szemre vagyis ízlés szerint fűszereztem,imádom a fűszeres ételeket) és jó alaposan eldolgozom a kezemmel. Ezután hűtőben hagyom állni,hogy jól összeérjenek az ízek! Olíva olajon vagy kókuszzsíron /vagy bármilyen zsiradékon/ szép pirosra megsütjük a husikat! :)