Ugrás a fő tartalomra

Pizzás csigák! / csökkentett szénhidrát,gluténmentes,hozzáadott cukortól mentes/


Hozzávalók : (10 db csigához)

A tésztához:

2 db tojás
200 g víz
60 g Szafi reform ch. csökkentett termékekhez rostkeverék
40 g Szafi reform csökkentett szénhidráttartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék
pici só
egy csipet bors
szárított oregánó

A töltelékhez:

2 dl házi cukormentes sűrített paradicsomlé
2 kisebb paradicsom
1 csipet só és bors
friss bazsalikom,oregánó,petrezselyem zöld,majoránna
1 csomag mozzarella
10 dkg sonka
1 kisebb fej lila hagyma

A tetejére: reszelt grana padano azaz parmezán sajt ! :)

Elkészítése:

1. A tésztához a tojásokat,a vizet és a fűszereket keverjük össze.

2. Adjuk hozzá a rostkeveréket és keverjük össze.Végül adjuk hozzá a másik lisztkeveréket és gyúrjuk alaposan össze. Ezután 10 percig pihentetjük,így fogunk megfelelő állagú tésztát kapni!

3. Ezalatt elkészítjük a paradicsomszószt: A sűrített paradicsomléből,a paradicsomokkal és a fűszerekkel,főzzünk egy sűrű pizza szószt.

4. Mikor letelt a pihentetési idő,lisztezett felületen átgyúrjuk a tésztát és kinyújtjuk (de ne túl vékonyra nyújtsuk).

5. Megkenem a sűrű paradicsomos szósszal (ebből rakjunk egy keveset félre),megszórom a felkockázott sonkával,mozzarellával és lila hagymával.

6. Szorosan feltekerem,majd éles késsel felszeletelem.

7. Ezután a csigákat rakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire,amit egy kicsit megkenhetünk kókuszolajjal.

8. A csigákat kenjük meg a félretett paradicsomszósszal és reszeljünk a tetejére egy kis parmezán sajtot.

9. Előmelegített sütőben 180°-on alsó-felső programon,szép pirosra sütjük kb. 30 perc alatt!


Mennyei lett!!! :) Jó étvágyat!! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Húsvéti tál!

Hozzávalók: A töltött tojáshoz "csibékhez" és sonkatekercshez: 8 db tojás 10 dkg vékonyra szelt gépsonka 1 tk. mustár 4. ek tejföl só,bors,pirospaprika ízlés szerint A tálra került még : füstölt házi kolbász füstölt sonka saláta paradicsom kaliforniai paprika Elkészítése: 1. A tojásokat keményre főzöm,majd hideg vízben hagyom kihűlni. 2. A megpucolt tojások tetejét levágom (ezek lesznek a kalapok), a sárgáját egy kiskanál segítségével egy tálba kiszedem. (Én 5 db tojást csináltam így meg!) 3. A tojássárgájához és a maradék 3 db főtt tojáshoz, hozzáadom a mustárt,tejfölt és a fűszereket majd botmixer segítségével pürésítem! 4. Ezt a fűszeres tojáskrémet töltöm vissza a tojásokba, /púposan/ és ezután ráteszem a kalapokat. 5. Egész borsból szemeket,kaliforniai paprikából pedig kicsi háromszögeket vágtam,ebből lett a csibe csőre. 6. A maradék fűszeres tojáskrémet,beletöltöm a gépsonkába és feltekerem,ezután feldíszítem a tálat a többi hozzávalóv