Ugrás a fő tartalomra

Túrós csiga / hozzáadott cukor nélkül,csökkentett szénhidrát,gluténmentes/





Hozzávalók: (kb. 10 db-hoz)

150 g Szafi reform gl.mentes,csökkentett szénhidráttartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék
20 g eritrit
1 g himalája só
1 citrom reszelt héja
10 g frissen facsart citromlé
1 kávéskanál vanília aroma
1 db tojás
3 db tojássárgája
30 g folyékony kókuszolaj
110 g  víz
+ annyi liszt a nyújtáshoz,hogy ne ragadjon le

A töltelékhez:

200 g túró
0,5 dl tej
fél citrom reszelt héja
kb. 1 ek. vaníliás eritrit
édesítőszer ízlés szerint

Elkészítés:

1. A liszt kivételével az összes hozzávalót kimérjük egy tálba és alaposan elkeverjük.

2. Ezután hozzáadjuk a lisztet és kézzel eldolgozzuk,majd 15 percig pihentetjük.
(Lágy tésztát fogunk kapni, ami a pihentetés után fog összeállni! )

3. Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit. (Én egy picit megkentem kókuszolajjal is! )

4. Botmixer segítségével,dolgozzuk össze a töltelék hozzávalóit!

5. Amikor letelt a pihentetési idő,lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát és nyújtsunk belőle egy kb. 23x 19 cm-es lapot.

6. Kenjük meg a túrós krémmel és szorosan tekerjük fel.

7. Éles késsel vágjuk 10 egyforma nagyságú darabra és rakjuk a sütőpapírral bélelt tepsire. Tegyük távol egymástól a csigákat mert nagyra fognak nőni!

8. Előmelegített sütőben 175°-on alsó-felső programon kb. 25 perc alatt süssük készre !

Hagyjuk kihűlni és ezután tálaljuk!

Jó étvágyat és jó sütögetést! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Húsvéti tál!

Hozzávalók: A töltött tojáshoz "csibékhez" és sonkatekercshez: 8 db tojás 10 dkg vékonyra szelt gépsonka 1 tk. mustár 4. ek tejföl só,bors,pirospaprika ízlés szerint A tálra került még : füstölt házi kolbász füstölt sonka saláta paradicsom kaliforniai paprika Elkészítése: 1. A tojásokat keményre főzöm,majd hideg vízben hagyom kihűlni. 2. A megpucolt tojások tetejét levágom (ezek lesznek a kalapok), a sárgáját egy kiskanál segítségével egy tálba kiszedem. (Én 5 db tojást csináltam így meg!) 3. A tojássárgájához és a maradék 3 db főtt tojáshoz, hozzáadom a mustárt,tejfölt és a fűszereket majd botmixer segítségével pürésítem! 4. Ezt a fűszeres tojáskrémet töltöm vissza a tojásokba, /púposan/ és ezután ráteszem a kalapokat. 5. Egész borsból szemeket,kaliforniai paprikából pedig kicsi háromszögeket vágtam,ebből lett a csibe csőre. 6. A maradék fűszeres tojáskrémet,beletöltöm a gépsonkába és feltekerem,ezután feldíszítem a tálat a többi hozzávalóv