Hozzávalók : 24 cm átmérőjű formához
A tésztához:
110 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék
2 ek. eritrit
1 teáskanál vanília aroma
1 citrom reszelt héja
3 g szódabikarbóna
1 csipet só
20 g folyékony kókuszolaj
2 db tojás
4 db tojásfehérje
130 g langyos víz
Az almás töltelékhez:
10 db közepes méretű alma
1/2 citrom kifacsart leve
1 citrom reszelt héja
2-3 ek. eritrit
1 teáskanál vanília aroma
őrölt szerecsendió,fahéj,szegfűszeg ízlés szerint
A tetejére: 1 tojássárgája , a tészta szórásához kb. 5 dkg apró szemű zabpehely ledarálva
A forma kikenéséhez : 1 ek. folyékony kókuszolaj
Elkészítés :
1. A tészta száraz és folyékony hozzávalóit keverjük ki külön,ezután öntsük össze és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze alaposan. Hagyjuk pihenni legalább 10 percig.
2. Ezalatt az almákat megtisztítjuk,és lereszeljük. Hozzáadjuk a fűszereket saját ízlésünk szerint,összekeverjük és hagyjuk állni.
3. A tésztát 2 részre osztom,az egyik részét vékonyra nyújtom és kókuszolajjal kikent formába nyomkodom és villával óvatosan megszurkálom.
4. A zabpelyhet ledarálom és megszórom vele a tésztát.
5. Az almás tölteléket kinyomkodom és a formába rakom.(Ne sajnáljuk,rakjunk bele bőven tölteléket!) Én a tetejére még felszeleteltem egy almát amit megszórtam fahéjjal és eritrittel. :)
6. A tészta másik feléből a tetejére készíthetünk díszítést vagy egyszerűen csak fedjük be vele a pitét!
7. A pite tetejét kenjük meg a tojássárgájával,ezután a pitét előmelegített sütőben (alsó-felső és légkeverés programon) 170 °-on 40 perc alatt süssük szép barnára.
Jó étvágyat! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése