Hozzávalók :
A tésztához:
50 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett termékekhez rostkeverék
3 csapott evőkanál eritrit
1 kávés kanál vanília aroma
1 csipet só
8 db tojás
1 kávés kanál sütőpor
A krémhez:
500 g light mascarpone
2 dl kókusztejszín vagy sima tejszín
2 csapott evőkanál eritrit
1 kávéskanál vanília aroma
A piskóta mártogatásához: tej + koffeinmentes kávé és eritrit ízlés szerint
Az epres öntethez:
500 g eper (lehet fagyasztott eper is)
1 csapott evőkanál eritrit
A tetejére: cukormentes kakaópor, 200 g eper , 6 g cukormentes csokoládé + egy pici olvasztott kókuszzsír
Elkészítése:
1. A tésztához a tojásokat,az ez eritrittel,vaníliával és a csipet sóval alaposan felverem.
2. Ezután apránként hozzáadom a Szafi reform rostkeveréket és a sütőport,majd csomómentesre elkeverem.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom a tésztát (én egy picit ezt is megkentem olvasztott kókuszzsírral a sütőpapírt) és 180 °-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés és légkeverés programon) kb. 20 perc alatt készre sütöm.
4. A mascarpone-s krémhez a hozzávalókat egy tálban simára elkeverem,kézi robotgép segítségével.
5. Az epres öntethez : az epret és az eritritet összeturmixolom.
6. A kihűlt piskótát felcsíkozom majd egyesével megmártogatom a kávéban és egy átlátszó üvegtál aljába szorosan egymás mellé rakom.
7. Ezután megkenem a piskótákat a mascarpone-s krémmel,majd leöntöm az epres krémmel is.
8. Megismétlem ugyanilyen sorrendben a rétegezést és a tetejére cukormentes kakaóport szitálok.
9. A csokoládét felolvasztom a kókuszzsírral (csak annyi kókuszzsírt adok hozzá,hogy a csokoládé elég folyékony legyen a díszítéshez) és keverek hozzá 1 teáskanál cukormentes kakaóport.
10. Utolsó lépésként a tiramisu tetejére egészben és szeletelve epret rakok,amit a csokoládéval leöntök.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése