Hozzávalók:
A virslis tekercshez:
1 csomag light leveles tészta
4 db frankfurti virsli
3 ek. tejföl
1 szál újhagyma
5 dkg reszelt sajt /nálam ez most parmezán sajt volt/
só,bors
A sonkás tekercshez:
1 csomag light leveles tészta
5- 6 nagy szelet magas hústartalmú sovány sonka
1-2 ek. mustár
5 dkg reszelt sajt (itt is parmezán sajtot használtam)
Elkészítés:
1. A virslit felkarikázom és összekeverem a tejföllel,a felkarikázott újhagymával majd ízlés szerint fűszerezem.
2. Kihajtom a leveles tésztát,betöltöm a virslis keverékkel majd szórok rá reszelt sajtot és így tekerem fel jó szorosan.
3. A sonkás tekercs: a kihajtott leveles tésztát vékonyan megkenem mustárral,ráfektetem a sonka szeleteket majd megszórom reszelt sajttal és szorosan feltekerem.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem a tekercseket, (én a sütőpapírt pici olíva olajjal megkentem) felvert tojással megkenem és villával kicsit megszurkálom.
5. 200 °-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütésen) szép barnára megsütöm a tekercseket.
Jó étvágyat! :)
Nem vagyok a híve az előre lefagyasztott félkész ételeknek..sőt..nagyon ritkán használok ilyesmit!
De ha szorít az idő ez egy ideális reggeli ötlet ! Nagyon finom,és gyorsan el is készülünk vele!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése