Hozzávalók:
4 db egész csirkecomb
2 db nagyobb vöröshagyma
350 ml tejföl
2 dl tej
2 ek. teljes kiőrlésű liszt
olíva olaj a hagyma pirításához
3-4 db babérlevél
só,bors,ételízesítő,őrölt pirospaprika ízlés szerint
petrezselyemzöld
Elkészítés:
1. A hagymát megtisztítom,apró kockára vágom és üvegesre párolom.
2. Ezután a csirkecombokat ketté vágom,megtisztítom és hozzáadom a pirított hagymához,jól átforgatom vele.Fűszerezzük,majd fedő alatt pároljuk a saját levélben.Ha esetleg elfő a leve,pótoljuk egy kis vízzel.
3. Eközben a tejfölt,a tejet és a lisztet keverjük csomómentesre. Amikor megpuhult a hús, a levéből kimerünk a tejfölös habaráshoz(a hőkiegyenlítés miatt).
4. A megpuhult a csirkecombhoz hozzáadjuk a tejfölös habarást,óvatosan összekeverjük és felforraljuk.Ha kell még utána ízesítünk.
Szénhidrát csökkentett tésztával és petrezselyemzölddel tálaltam! Jó étvágyat! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése