Hozzávalók (18 cm-es tortaformához )
140 g Szafi reform csokoládés muffin lisztkeverék
4 db tojás
20 g kókuszolaj
70 g víz
30 g eritrit
20 g vaníliás eritrit
A gesztenyés krémhez:
2 csomag gluténmentes,cukormentes csokoládés pudingpor
5 dl kókusztej /természetesen bármilyen tejjel helyettesíthető/
2 dkg vaj
2 db cukormentes light gesztenyemassza
édesítőszer ízlés szerint
1 kiskanál vaníliás eritrit
Díszítésnek:
1 csomag cukormentes,light gesztenyemassza
6 dkg cukormentes étcsokoládé
Elkészítés:
1. A tészta folyékony hozzávalót egy tálba kimérjük és összekeverjük,majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és kézi robotgép segítségével összeállítjuk a tésztát.
2. 180°-ra előmelegített sütőben alsó-felső,légkeverés programon 30 perc alatt készre sütjük.
(Tűpróbával ellenőrizzük,a sütő erősségétől függően megváltozhat a sütési idő!)
3. Miután elkészült a tészta,hagyjuk teljesen kihűlni.
4. Ezalatt elkészítjük a krémet: A pudingport,a kókusztejjel, az édesítőszerekkel sűrűre főzzük és még melegen belekeverjük a vajat,ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
5. A kihűlt pudingos krémbe,kézi robotgép segítségével belekeverünk 1 csomag gesztenyemasszát.
6. A kihűlt tésztát 3 felé osztjuk és megtöltjük a gesztenyés krémmel,a krém tetejére reszelünk a gesztenyemasszából is.
7. Mikor megtöltöttük a tortát,kívülről is bekenjük a krémmel és kedvünk szerint díszítjük még gesztenyével és olvasztott csokoládéval.
Utolsó lépésként,hagyjuk a hűtőben összeállni a tortát!
Mennyei finom,puha és laktató desszert! :)
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése