Ugrás a fő tartalomra

Mézeskalács /gluténmentes,tejmentes,szénhidrátcsökkentett,hozzáadott cukor mentes/

Hozzávalók:

200 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék + a nyújtáshoz
80 g darált dió
100 g Szafi Reform eritrit 
1 g Szafi Reform himalaya só 

1 db citrom héja
1 nagy evőkanál méz
50 g Szafi Reform kókuszolaj
2 db M-es tojás 
1 db tojássárga 
20 g frissen facsart citromlé
60 g víz
őrölt fahéj és szegfűszeg ízlés szerint

Elkészítése:

Rakjuk egy kisebb edénybe a vizet, a kókuszolajat , az édesítőt, a mézet és alacsony hőfokon, állandó kevergetés közben melegítsük fel, míg az eritrit felolvad.
Hűtsük langyosra.
Ez idő alatt keverjük össze a száraz hozzávalókat.
Borítsunk le sütőpapírral 2 tepsit.
Ha kihűlt a mézes keverék, öntsük a lisztes anyaghoz és fakanállal dolgozzuk csomómentesre.
Rakjuk hűtőbe 40 percig, míg a kókuszolaj visszadermed (ez lehet rövidebb idő is).
Ezután lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát, majd nyújtsuk 0,6 cm vastagra.
Tetszőleges kiszúró formákkal szaggassuk ki.
A leeső részeket addig gyúrjuk össze, nyújtsuk és szaggassuk újból, míg az összes tészta elfogy.

Rakjuk őket egymástól távol a tepsire, mert nagyra fognak nőni.
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 18 perc. (Gyengébb sütőben 20 perc is lehet!)
Vegyük ki őket a tepsiből és hűtsük ki.
Tároljuk zárható dobozban.







(Ez egy nagyon szuper recept, Szafi blogjáról egyedül annyit változtattam rajta hogy darált mandula helyett én dióval készítettem! ) :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Szafi free "mindenmentes" kenyér ( gluténmentes,tejmentes,tojásmentes,élesztőmentes,zsírszegény)

Hozzávalók: ( 525 g kenyérhez) 300 g Szafi free világos puha kenyér lisztkeverék 4 g só 35 g frissen facsart citromlé 330 g víz  kókuszolaj Elkészítés: 1. Keverjük ki egy tálba a vizet,citromlevet és a sót, majd adjuk hozzá a lisztet és alaposan gyúrjuk össze. Ezután 10 percig pihentessük. 2. Pihentetés után enyhén lisztezett felületen formázzuk meg,kicsit vágjuk be a tetejét és kenjük le kókuszolajjal. 3. Előmelegített sütőben 200 °-on alsó-felső programon süssük 50 percig,vegyük ki a sütőből a kenyeret kenjük le ismét kókuszolajjal és rakjuk vissza a sütőbe még 20 percre sülni 190 °-on. 4. Amikor elkészült a kenyér hagyjuk teljesen kihűlni,ezután szeletelhetjük is! Jó étvágyat! :)