Ugrás a fő tartalomra

Mézeskalács /gluténmentes,tejmentes,szénhidrátcsökkentett,hozzáadott cukor mentes/

Hozzávalók:

200 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék + a nyújtáshoz
80 g darált dió
100 g Szafi Reform eritrit 
1 g Szafi Reform himalaya só 

1 db citrom héja
1 nagy evőkanál méz
50 g Szafi Reform kókuszolaj
2 db M-es tojás 
1 db tojássárga 
20 g frissen facsart citromlé
60 g víz
őrölt fahéj és szegfűszeg ízlés szerint

Elkészítése:

Rakjuk egy kisebb edénybe a vizet, a kókuszolajat , az édesítőt, a mézet és alacsony hőfokon, állandó kevergetés közben melegítsük fel, míg az eritrit felolvad.
Hűtsük langyosra.
Ez idő alatt keverjük össze a száraz hozzávalókat.
Borítsunk le sütőpapírral 2 tepsit.
Ha kihűlt a mézes keverék, öntsük a lisztes anyaghoz és fakanállal dolgozzuk csomómentesre.
Rakjuk hűtőbe 40 percig, míg a kókuszolaj visszadermed (ez lehet rövidebb idő is).
Ezután lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát, majd nyújtsuk 0,6 cm vastagra.
Tetszőleges kiszúró formákkal szaggassuk ki.
A leeső részeket addig gyúrjuk össze, nyújtsuk és szaggassuk újból, míg az összes tészta elfogy.

Rakjuk őket egymástól távol a tepsire, mert nagyra fognak nőni.
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 18 perc. (Gyengébb sütőben 20 perc is lehet!)
Vegyük ki őket a tepsiből és hűtsük ki.
Tároljuk zárható dobozban.







(Ez egy nagyon szuper recept, Szafi blogjáról egyedül annyit változtattam rajta hogy darált mandula helyett én dióval készítettem! ) :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megk...

Darált húsos pite,teljes kiőrlésű és zablisztből készítve!

Hozzávalók: 10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 db tojás kb. 1 dl tej só,bors ízlés szerint A töltelékhez: 1 kg darált hús 4 ek. tejföl 1 tojás 1 tk. kókuszzsír só bors pirospaprika majoránna A kenéshez: 1 tojássárgája Elkészítése: 1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba öntjük és összegyúrjuk,majd hűtőbe rakjuk pihenni (kb. 15 percre). 2. A husit a kókuszzsíron lepirítjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük és készre pároljuk. 3. A tésztát kivesszük a hűtőből,kétfelé osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk majd kókuszzsírral kikent pite formába rakjuk,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. 4. Mikor már kicsit hűltebb a hús,hozzákeverjük a tojást és a tejfölt. 5. A félig megsült pite tésztába beletöltjük a husit, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a husira borítjuk és villával megszurkáljuk. 6. A pite tetejét lekenjük a tojássárgájával és előmelegített sütőben /180°/ ké...

Fűszeres,óriási húspogácsa hamburgerbe ahogy én készítem!

Hozzávalók: 1,5 kg darált hús /ki,milyet szeret/ só egy pici ételízesítő /delikát/ bors őrölt pirospaprika 1 csipet őrölt kömény szárított oregánó szárított kakukkfű szárított majoránna szárított bazsalikom 3 gerezd zúzott fokhagyma A husihoz adom az összes fűszert (azért nem írtam mennyiséget mert én szemre vagyis ízlés szerint fűszereztem,imádom a fűszeres ételeket) és jó alaposan eldolgozom a kezemmel. Ezután hűtőben hagyom állni,hogy jól összeérjenek az ízek! Olíva olajon vagy kókuszzsíron /vagy bármilyen zsiradékon/ szép pirosra megsütjük a husikat! :)