200 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék + a nyújtáshoz
80 g darált dió
100 g Szafi Reform eritrit
1 g Szafi Reform himalaya só
80 g darált dió
100 g Szafi Reform eritrit
1 g Szafi Reform himalaya só
1 db citrom héja
1 nagy evőkanál méz
50 g Szafi Reform kókuszolaj
2 db M-es tojás
1 db tojássárga
20 g frissen facsart citromlé
60 g víz
1 nagy evőkanál méz
50 g Szafi Reform kókuszolaj
2 db M-es tojás
1 db tojássárga
20 g frissen facsart citromlé
60 g víz
őrölt fahéj és szegfűszeg ízlés szerint
Elkészítése:
Rakjuk egy kisebb edénybe a vizet, a kókuszolajat , az édesítőt, a mézet és alacsony hőfokon, állandó kevergetés közben melegítsük fel, míg az eritrit felolvad.
Hűtsük langyosra.
Hűtsük langyosra.
Ez idő alatt keverjük össze a száraz hozzávalókat.
Borítsunk le sütőpapírral 2 tepsit.
Borítsunk le sütőpapírral 2 tepsit.
Ha kihűlt a mézes keverék, öntsük a lisztes anyaghoz és fakanállal dolgozzuk csomómentesre.
Rakjuk hűtőbe 40 percig, míg a kókuszolaj visszadermed (ez lehet rövidebb idő is).
Rakjuk hűtőbe 40 percig, míg a kókuszolaj visszadermed (ez lehet rövidebb idő is).
Ezután lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát, majd nyújtsuk 0,6 cm vastagra.
Tetszőleges kiszúró formákkal szaggassuk ki.
A leeső részeket addig gyúrjuk össze, nyújtsuk és szaggassuk újból, míg az összes tészta elfogy.
Tetszőleges kiszúró formákkal szaggassuk ki.
A leeső részeket addig gyúrjuk össze, nyújtsuk és szaggassuk újból, míg az összes tészta elfogy.
Rakjuk őket egymástól távol a tepsire, mert nagyra fognak nőni.
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 18 perc. (Gyengébb sütőben 20 perc is lehet!)
Vegyük ki őket a tepsiből és hűtsük ki.
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 18 perc. (Gyengébb sütőben 20 perc is lehet!)
Vegyük ki őket a tepsiből és hűtsük ki.
Tároljuk zárható dobozban.
(Ez egy nagyon szuper recept, Szafi blogjáról egyedül annyit változtattam rajta hogy darált mandula helyett én dióval készítettem! ) :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése