8 db nagyobb méretű burgonya
2 csomag mozzarella
8 szelet sonka
1 db lila hagyma
só,bors,fokhagyma
olíva olaj
A tetejére: tejföl és petrezselyemzöld került.
Elkészítése:
1. A burgonyákat tisztítsuk meg alaposan,irdaljuk be,fűszerezzük és rakjuk őket olíva olajjal kikent tepsibe.
2. Előmelegített sütőben (180°-on, alsó-felső programon) fólia alatt addig sütjük még szinte teljesen megpuhul a burgonya.
3. Ezután a sonka szeleteket félbe vágjuk,a mozzarellát és a lila hagymát szintén vékony szeletekre vágjuk és megtöltjük a burgonyát. (Én hústűvel megtűztem,hogy ne essen szét.)
4. A megtűzdelt burgonyát rakjuk vissza a sütőbe,ha szükséges még egy kicsit locsoljuk meg olíva olajjal és süssük szép pirosra.
Tejföllel és petrezselyemzölddel tálaltam!
Nagyon finom,laktató és gyors ebéd csak ajánlani tudom mindenkinek! Jó étvágyat! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése