Ugrás a fő tartalomra

Bécsi túrós palacsinta /Cukormentes,gluténmentes,csökkentett szénhidráttal/






Hozzávalók: (15 db palacsintához,közepes méretű hőálló tálhoz)

225 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék
1 csipet só
2,5 dkg kókuszolaj + a sütéshez
6 db tojás
510 g víz
a tál kenéséhez egy kicsi vaj

A töltelékhez:

50 dkg zsírszegény túró
1 citrom reszelt héja
2 db tojássárgája
2 db tojásfehérje
1 ek. vaníliás eritrit
eritrit ízlés szerint

Az öntethez:

3 dl tej
1 ek. vaníliás eritrit
édesítő ízlés szerint
2 db tojás

Elkészítése:

1. Kézi habverővel keverjük ki a tészta folyékony hozzávalóit,majd öntsük hozzá a száraz hozzávalókat,keverjük el csomómentesre és hagyjuk állni legalább 10 percig.

2. Ezután kókuszolajjal kikent palacsintasütőben süssük ki,közepes hőfokon a palacsintákat. (Mindig várjuk meg,még a széle el kezd barnulni,és csak ezután fordítsuk meg!)

3. A töltelékhez a tojásfehérje kivételével,minden hozzávalót rakjunk egy tálba és botmixer segítségével keverjük el jó krémesre.

4. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá és óvatos mozdulatokkal keverjük bele a túrós krémbe.

5. A kész palacsintákat töltsük meg a túrós krémmel,majd vágjuk félbe és egy közepes méretű hőálló tálba (amit vajjal vékonyan kikenünk) vágott felével felfelé rakjuk egymásra a palacsintákat.

6. Az öntetet keverjük össze,öntsük rá a palacsintákra és 200°-ra előmelegített sütőben süssük meg 20 perc alatt szép barnára.


Mindenkinek ajánlom,hiszen viszonylag gyorsan elkészül,a család nagy kedvence lesz,isteni finom és egy egészségesebb desszert alternatíva amit mindenki bátran fogyaszthat! Jó étvágyat! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megk...

Darált húsos pite,teljes kiőrlésű és zablisztből készítve!

Hozzávalók: 10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 db tojás kb. 1 dl tej só,bors ízlés szerint A töltelékhez: 1 kg darált hús 4 ek. tejföl 1 tojás 1 tk. kókuszzsír só bors pirospaprika majoránna A kenéshez: 1 tojássárgája Elkészítése: 1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba öntjük és összegyúrjuk,majd hűtőbe rakjuk pihenni (kb. 15 percre). 2. A husit a kókuszzsíron lepirítjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük és készre pároljuk. 3. A tésztát kivesszük a hűtőből,kétfelé osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk majd kókuszzsírral kikent pite formába rakjuk,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. 4. Mikor már kicsit hűltebb a hús,hozzákeverjük a tojást és a tejfölt. 5. A félig megsült pite tésztába beletöltjük a husit, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a husira borítjuk és villával megszurkáljuk. 6. A pite tetejét lekenjük a tojássárgájával és előmelegített sütőben /180°/ ké...

Fűszeres,óriási húspogácsa hamburgerbe ahogy én készítem!

Hozzávalók: 1,5 kg darált hús /ki,milyet szeret/ só egy pici ételízesítő /delikát/ bors őrölt pirospaprika 1 csipet őrölt kömény szárított oregánó szárított kakukkfű szárított majoránna szárított bazsalikom 3 gerezd zúzott fokhagyma A husihoz adom az összes fűszert (azért nem írtam mennyiséget mert én szemre vagyis ízlés szerint fűszereztem,imádom a fűszeres ételeket) és jó alaposan eldolgozom a kezemmel. Ezután hűtőben hagyom állni,hogy jól összeérjenek az ízek! Olíva olajon vagy kókuszzsíron /vagy bármilyen zsiradékon/ szép pirosra megsütjük a husikat! :)