Virsli szív,avagy bundázott virsli más elrendezésben :) / szénhidrátcsökkentett,gluténmentes,tojásmentes,tejmentes,élesztőmentes/
Hozzávalók :
100 g Szafi reform kenyér és péksütemény lisztkeverék
2 g himalája só
20 g kókuszolaj
15 g frissen facsart citromlé
140 g víz
6 db virsli
A tetejére: cukormentes ketchup és szezámmag
Fokhagymás dresszinggel kínáltam:
natúr joghurt
fokhagyma
só,bors keveréke ízlés szerint
Elkészítés:
1. Mérjük ki a lisztkeverék kivételével a hozzávalókat,keverjük el,majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és gyúrjuk össze. Pihentessük 10 percig.
2. Addig béleljük ki sütőpapírral egy tepsit (én pici kókuszolajjal megkentem) és kapcsoljuk be a sütőt 180°-ra.
3. Liszttel szórt felületen gyúrjuk át a tésztát,majd téglalap alakúra, kb. 3-4 mm vékonyra nyújtjuk.
4. Keresztben csíkozzuk fel és csavarjuk bele a virsliket. Ezután késsel 1,5 cm széles karikákra vágjuk fel.
5. A tepsiben,a virsli karikákból szívet formázunk,kicsit összenyomjuk és a tetejét cukormentes ketchuppal megkenjük majd megszórjuk szezámmaggal.
6. 180°-ra előmelegített sütőben,alsó-felső sütéssel 40 perc alatt készre sütjük.
7. Utolsó lépésként a kész virsli szívet megszórjuk friss petrezselyemzölddel és összekeverjük a fokhagymás dresszinget!
Tökéletes reggeli,gyorsan elkészül és nagyon nagyon finom! :) A dresszinggel pedig szuper párosítás!! :) Jó étvágyat!
/ Szafi blogjáról készítettem el ezt a receptet! /
Megjegyzések
Megjegyzés küldése