Ugrás a fő tartalomra

Csörögefánk,áfonyaszósszal és csokoládéval (Cukormentes,gluténmentes,szénhidrátcsökkentett,tejmentes,élesztőmentes)



Hozzávalók: /7 db fánkhoz/

a tésztához:

90 g Szafi reform fánk por
1 citrom reszelt héja
1 db tojás
3 db tojásfehérje
20 g víz

a forgatáshoz: vaníliás eritrit


az áfonyaszószhoz:

12 dkg fekete áfonya
1 ek. áfonyalé vagy víz /elhagyható/
1 teáskanál vaníliás eritrit
egy csipet fahéj

és a tetejére cukormentes étcsokoládé került.

+ kókuszolaj a tepsi és fánkok kenéséhez.


Elkészítés: 


1. A fánkport keverjük el a reszelt citromhéjjal.

2. Egy másik tálban mérjünk ki 20 g vizet,majd adjuk hozzá az 1 egész tojást,és a 3 db tojásfehérjét,és alaposan keverjük el,végül adjuk hozzá a citromhéjas fánkport.

3. Dolgozzuk sűrű,folyékony csomómentes krémmé majd hagyjuk pihenni 25 percig. Ezután kissé lágy de gyúrható tésztát fogunk kapni.

4. Lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát,nyújtsuk ki és vágjunk belőle rombuszokat,aminek a közepébe vágást ejtünk és a vágáson keresztül átfordítjuk az egyik sarkát.

5. Kókuszolajjal alaposan megkent,sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a fánkokat.

6. A fánkok tetejét is kenjük le kókuszolajjal és 180 °-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés légkeverés programon) süssük meg 15-18 perc alatt.

7. Mikor kivettük a fánkokat,hagyjuk hűlni de még melegen forgassuk meg vaníliás eritritben.

8. Az áfonyaszósz hozzávalóit főzzük össze, picit összenyomkodhatjuk az áfonyaszemeket de nem szükséges. Főzzük addig,míg el nem fő az áfonya leve így nincs szükségünk sűrítő anyagra!



Ezeket a csodás csörögefánkokat olvasztott cukormentes csokoládéval megcsorgattam és az áfonyaszósszal is meglocsoltam! Mennyei finom lett! Mindenkinek csak ajánlani tudom! :)
Jó étvágyat! :)


A fánk alapreceptjét megtaláljátok itt is -> https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2016/04/extra-dietas-glutenmentes-light-paleo.html  illetve a fánk lisztkeverék zacsi hátulján is! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megk...

Darált húsos pite,teljes kiőrlésű és zablisztből készítve!

Hozzávalók: 10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 db tojás kb. 1 dl tej só,bors ízlés szerint A töltelékhez: 1 kg darált hús 4 ek. tejföl 1 tojás 1 tk. kókuszzsír só bors pirospaprika majoránna A kenéshez: 1 tojássárgája Elkészítése: 1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba öntjük és összegyúrjuk,majd hűtőbe rakjuk pihenni (kb. 15 percre). 2. A husit a kókuszzsíron lepirítjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük és készre pároljuk. 3. A tésztát kivesszük a hűtőből,kétfelé osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk majd kókuszzsírral kikent pite formába rakjuk,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. 4. Mikor már kicsit hűltebb a hús,hozzákeverjük a tojást és a tejfölt. 5. A félig megsült pite tésztába beletöltjük a husit, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a husira borítjuk és villával megszurkáljuk. 6. A pite tetejét lekenjük a tojássárgájával és előmelegített sütőben /180°/ ké...

Fűszeres,óriási húspogácsa hamburgerbe ahogy én készítem!

Hozzávalók: 1,5 kg darált hús /ki,milyet szeret/ só egy pici ételízesítő /delikát/ bors őrölt pirospaprika 1 csipet őrölt kömény szárított oregánó szárított kakukkfű szárított majoránna szárított bazsalikom 3 gerezd zúzott fokhagyma A husihoz adom az összes fűszert (azért nem írtam mennyiséget mert én szemre vagyis ízlés szerint fűszereztem,imádom a fűszeres ételeket) és jó alaposan eldolgozom a kezemmel. Ezután hűtőben hagyom állni,hogy jól összeérjenek az ízek! Olíva olajon vagy kókuszzsíron /vagy bármilyen zsiradékon/ szép pirosra megsütjük a husikat! :)