Ugrás a fő tartalomra

Csörögefánk,áfonyaszósszal és csokoládéval (Cukormentes,gluténmentes,szénhidrátcsökkentett,tejmentes,élesztőmentes)



Hozzávalók: /7 db fánkhoz/

a tésztához:

90 g Szafi reform fánk por
1 citrom reszelt héja
1 db tojás
3 db tojásfehérje
20 g víz

a forgatáshoz: vaníliás eritrit


az áfonyaszószhoz:

12 dkg fekete áfonya
1 ek. áfonyalé vagy víz /elhagyható/
1 teáskanál vaníliás eritrit
egy csipet fahéj

és a tetejére cukormentes étcsokoládé került.

+ kókuszolaj a tepsi és fánkok kenéséhez.


Elkészítés: 


1. A fánkport keverjük el a reszelt citromhéjjal.

2. Egy másik tálban mérjünk ki 20 g vizet,majd adjuk hozzá az 1 egész tojást,és a 3 db tojásfehérjét,és alaposan keverjük el,végül adjuk hozzá a citromhéjas fánkport.

3. Dolgozzuk sűrű,folyékony csomómentes krémmé majd hagyjuk pihenni 25 percig. Ezután kissé lágy de gyúrható tésztát fogunk kapni.

4. Lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát,nyújtsuk ki és vágjunk belőle rombuszokat,aminek a közepébe vágást ejtünk és a vágáson keresztül átfordítjuk az egyik sarkát.

5. Kókuszolajjal alaposan megkent,sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a fánkokat.

6. A fánkok tetejét is kenjük le kókuszolajjal és 180 °-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés légkeverés programon) süssük meg 15-18 perc alatt.

7. Mikor kivettük a fánkokat,hagyjuk hűlni de még melegen forgassuk meg vaníliás eritritben.

8. Az áfonyaszósz hozzávalóit főzzük össze, picit összenyomkodhatjuk az áfonyaszemeket de nem szükséges. Főzzük addig,míg el nem fő az áfonya leve így nincs szükségünk sűrítő anyagra!



Ezeket a csodás csörögefánkokat olvasztott cukormentes csokoládéval megcsorgattam és az áfonyaszósszal is meglocsoltam! Mennyei finom lett! Mindenkinek csak ajánlani tudom! :)
Jó étvágyat! :)


A fánk alapreceptjét megtaláljátok itt is -> https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2016/04/extra-dietas-glutenmentes-light-paleo.html  illetve a fánk lisztkeverék zacsi hátulján is! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Húsvéti tál!

Hozzávalók: A töltött tojáshoz "csibékhez" és sonkatekercshez: 8 db tojás 10 dkg vékonyra szelt gépsonka 1 tk. mustár 4. ek tejföl só,bors,pirospaprika ízlés szerint A tálra került még : füstölt házi kolbász füstölt sonka saláta paradicsom kaliforniai paprika Elkészítése: 1. A tojásokat keményre főzöm,majd hideg vízben hagyom kihűlni. 2. A megpucolt tojások tetejét levágom (ezek lesznek a kalapok), a sárgáját egy kiskanál segítségével egy tálba kiszedem. (Én 5 db tojást csináltam így meg!) 3. A tojássárgájához és a maradék 3 db főtt tojáshoz, hozzáadom a mustárt,tejfölt és a fűszereket majd botmixer segítségével pürésítem! 4. Ezt a fűszeres tojáskrémet töltöm vissza a tojásokba, /púposan/ és ezután ráteszem a kalapokat. 5. Egész borsból szemeket,kaliforniai paprikából pedig kicsi háromszögeket vágtam,ebből lett a csibe csőre. 6. A maradék fűszeres tojáskrémet,beletöltöm a gépsonkába és feltekerem,ezután feldíszítem a tálat a többi hozzávalóv