Hozzávalók:
1 bögre (3dl) gluténmentes zabpehely
2 ek. cukormentes kakaópor
1 ek. vaníliás eritrit
2,5 dl kókusztej
1 teáskanál rum aroma
édesítőszer ízlés szerint
A krémhez:
35 g Szafi reform tejbegríz állagú kókuszos kása alap
2 dl tej
1 ek. eritrit
1 csomag cukormentes gesztenyemassza
A tetejére: 3 dkg kókuszreszelék + 3 dkg cukormentes csokoládé
Elkészítés:
1. A tekercshez a zabpelyhet,kakaóport,vaníliás eritritet turmixgépbe rakom és ledarálom.
2. A tejet ízlés szerint édesítőszerrel,rum aromával összekeverem és hozzáöntöm a zabos-kakaós keverékhez és vizes kézzel jól összedolgozom.
3. A kókuszos kását sűrűre főzöm a tejjel és édesítőszerrel,majd hagyom teljesen kihűlni.
4. A gesztenyemasszát beletördelem a kókuszos krémbe és kézi robotgéppel csomómentesre keverem.
5. A zabos-kakaós masszát kókuszreszelékkel megszórt folpackon kinyújtom és megkenem a gesztenyés krémmel.Én egy másik csomag gesztenye masszát hengernek formázva a tekercs egyik széléhez raktam,-még gesztenyésebb lett az íze :)- (de persze ez elhagyható) így tekertem fel szorosan tekercsnek.
6. A tetejére - ha marad krém - habzsákból díszítést készítettem,a cukormentes csokoládét felolvasztottam,formába öntöttem további díszítésnek a tekercsre.
Jó nassolást! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése