Palacsintatorta pudinggal rétegezve / Gluténmentes,hozzáadott cukortól mentes,csökkentett szénhidrát/
Hozzávalók : ( 24 cm átmérőjű tálhoz)
75 g Szafi reform gluténmentes,szénhidrát-csökkentett palacsinta lisztkeverék
1 csipet só
8 g kókuszolaj + a sütéshez
2 db tojás
1 ek. vaníliás eritrit
170 g víz
/A palacsinta tésztából, 3 adagot készítettem. /
A palacsinta töltéséhez:
Cukormentes,zsírszegény kakaópor és vaníliás eritrit keveréke
A rétegezéshez:
Csokoládés réteg:
1 csomag cukormentes csokoládés pudingpor
1 tk. vaníliás eritrit
1-2 ek. eritrit
4 dl tej
A vaníliás réteghez:
2 csomag cukormentes vaníliás pudingpor
5 dl tej
édesítőszer ízlés szerint
Elkészítés :
1. Első lépésként,főzzük sűrűre a pudingokat és hagyjuk teljesen kihűlni.
2. A palacsinta száraz és folyékony hozzávalóit mérjük ki külön tálba,majd öntsük össze és keverjük csomómentesre. Hagyjuk állni 10 percig!
3. Süssük ki a palacsintákat kókuszolajjal kikent serpenyőben.
4. A kisült palacsintákat töltsük meg a kakaóporral elkevert eritrittel és csavarjuk fel szorosan,majd vágjuk fel vastagabb szeletekre. 1 db palacsintát hagyjunk meg üresen,ez kerül majd a tetejére!
5. Egy 24 cm átmérőjű jénai tálat béleljünk ki folpackkal, és rakjunk le egy sor palacsinta szeletet az aljára és az oldalára.
6. Ezután öntsük rá a csokoládé pudingot és simítsuk el.
7. Rakjunk még egy réteg palacsinta szeletet a csokoládé pudingra,majd öntsük rá a vaníliás pudingot és ezt is simítsuk el szépen.
8. Utolsó lépés: A vaníliás rétegre rakjuk rá az üres palacsintát,hajtsuk rá a folpack végét és rakjuk hűtőbe akár egy éjszakára is,ezalatt megdermed a puding és szépen lehet majd szeletelni! :)
Bonyolultnak tűnhet,de a látszat csal! :) Gyorsan elkészül,isteni finom és egészségesebb alternatívája egy szuper desszertnek! :) ;) A család nagy kedvence lesz ha elkészíted, ezt garantálom!
Jó étvágyat! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése