Ugrás a fő tartalomra

Sonkás-lila hagymás fonatok,oregánós joghurttal megkenve- feta sajtos mártogatóssal / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,élesztőmentes/

 
 
Hozzávalók: / 10 db fonathoz/

200 g Szafi reform lángos lisztkeverék + a nyújtáshoz
5 g himalaya só
3 g szódabikarbóna
20 g frissen facsart citromlé
3 db tojás
30 g kókuszolaj + a tepsi kenéséhez
80 g víz

A feltét:

15 dkg füstölt sonka
kevés lila hagyma
2 ek. natúr joghurt (legyen krémesebb)
1 mokkáskanál oregánó
1 csipet bors

A mártogatóshoz:

natúr joghurt
bazsalikomos-paradicsomos feta sajt
bors
egy csipet só

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 200 °-ra.

2. A tészta hozzávalóit a lisztkeverék kivételével keverjük össze kézi habverővel,majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és gyors mozdulatokkal keverjük csomómentesre. Ezután hagyjuk pihenni a tésztát 15 percig. (Ne ijedjünk meg,pihentetés után lesz jól formázható a tésztánk.)

3. Amíg a tészta pihen,apró kockára vágjuk fel a sonkát és a lila hagymát. A joghurtot,az oregánóval és a borssal keverjük össze.

4. Miután letelt a 15 perc,a tésztából kis hengereket formázunk és ebből 2 db-ot összefonunk.

5. A kész fonatokat,kókuszolajjal kikent tepsibe fektetjük és megkenjük a fűszeres joghurttal majd megszórjuk a lila hagymával és a sonkával.

6. 200°- ra előmelegített sütőben - alsó-felső sütés légkeverés programon - 30 perc alatt készre sütjük a fonatokat.


Tökéletes reggelire vagy tízórainak akár egy kis mártogatóssal is! Mindenkinek ajánlom,nagyon finom lett! :) Jó sütögetést!! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megk...

Darált húsos pite,teljes kiőrlésű és zablisztből készítve!

Hozzávalók: 10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 db tojás kb. 1 dl tej só,bors ízlés szerint A töltelékhez: 1 kg darált hús 4 ek. tejföl 1 tojás 1 tk. kókuszzsír só bors pirospaprika majoránna A kenéshez: 1 tojássárgája Elkészítése: 1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba öntjük és összegyúrjuk,majd hűtőbe rakjuk pihenni (kb. 15 percre). 2. A husit a kókuszzsíron lepirítjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük és készre pároljuk. 3. A tésztát kivesszük a hűtőből,kétfelé osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk majd kókuszzsírral kikent pite formába rakjuk,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. 4. Mikor már kicsit hűltebb a hús,hozzákeverjük a tojást és a tejfölt. 5. A félig megsült pite tésztába beletöltjük a husit, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a husira borítjuk és villával megszurkáljuk. 6. A pite tetejét lekenjük a tojássárgájával és előmelegített sütőben /180°/ ké...

Fűszeres,óriási húspogácsa hamburgerbe ahogy én készítem!

Hozzávalók: 1,5 kg darált hús /ki,milyet szeret/ só egy pici ételízesítő /delikát/ bors őrölt pirospaprika 1 csipet őrölt kömény szárított oregánó szárított kakukkfű szárított majoránna szárított bazsalikom 3 gerezd zúzott fokhagyma A husihoz adom az összes fűszert (azért nem írtam mennyiséget mert én szemre vagyis ízlés szerint fűszereztem,imádom a fűszeres ételeket) és jó alaposan eldolgozom a kezemmel. Ezután hűtőben hagyom állni,hogy jól összeérjenek az ízek! Olíva olajon vagy kókuszzsíron /vagy bármilyen zsiradékon/ szép pirosra megsütjük a husikat! :)