Áfonyás-epres "réteges" fonott kalács kakaó és túrókrémmel töltve /Cukormentes,gluténmentes,csökkentett szénhidráttal/
120 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett termékekhez rostkeverék
60 g eritrit ( én vaníliás eritritettel kevertem)
1 csipet só
2 g szódabikarbóna
80 g kókusztejszín
140 g langyos víz
4 db tojás
Az alap recept egy kakaós csiga recept,amit én megdupláztam és így készült el a kalács:
https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2016/01/dietas-kakaos-csiga-recept-paleo.html
A kakaós krémhez:
2 ek. kakaópor
édesítőszer
és annyi víz hogy sűrű kakaós krémet kapjunk
A töltelékhez:
250 g túró
kókusztejszín
vaníliás eritrit
10 dkg eper
10 dkg áfonya
édesítőszer ízlés szerint
Elkészítés:
1. A tészta száraz és folyékony hozzávalóit,mérjük ki külön edénybe majd öntsük egybe és dolgozzuk össze alaposan. Hagyjuk pihenni 10 percig.
2. A vaníliás túrókrémet a gyümölcsök kivételével,botmixer segítségével keverjük sűrű krémmé. /Annyi kókusztejszín kerüljön a krémhez,hogy egy egész sűrű túrókrémet kapjunk.Én lassan adagoltam,ezért sem írtam mennyiséget./
3. Amikor letelt a pihentetési idő,a tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk és 3 részre osztjuk.
4. Kinyújtjuk egyesével vékonyabb lapoknak. Mindegyik tésztalapot megkentem a túrós és kakaós krémmel,majd 2 lapba felkarikázott epret,1 lapba áfonyát szórtam.
5. Ezután szorosan feltekerjük a tésztát amit kókuszzsírral kikent tepsibe szépen összefonunk és 1 db felvert tojással megkenjük.
6. 160 °-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés programon) 40 perc alatt készre sütjük. /Tűpróbával ellenőrizzük,ha nagyon sülne a teteje takarjuk le sütőpapírral. /
Várjuk meg amíg teljesen kihűl a kalács és szeletelhetjük is! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése