Ugrás a fő tartalomra

Áfonyás-epres "réteges" fonott kalács kakaó és túrókrémmel töltve /Cukormentes,gluténmentes,csökkentett szénhidráttal/

Hozzávalók:

120 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett termékekhez rostkeverék
60 g eritrit ( én vaníliás eritritettel kevertem)
1 csipet só
2 g szódabikarbóna
80 g kókusztejszín
140 g langyos víz
4 db tojás

Az alap recept egy kakaós csiga recept,amit én megdupláztam és így készült el a kalács:

https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2016/01/dietas-kakaos-csiga-recept-paleo.html

A kakaós krémhez:

2 ek. kakaópor
édesítőszer
és annyi víz hogy sűrű kakaós krémet kapjunk

A töltelékhez:

250 g túró
kókusztejszín
vaníliás eritrit
10 dkg eper
10 dkg áfonya
édesítőszer ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tészta száraz és folyékony hozzávalóit,mérjük ki külön edénybe majd öntsük egybe és dolgozzuk össze alaposan. Hagyjuk pihenni 10 percig.

2. A vaníliás túrókrémet a gyümölcsök kivételével,botmixer segítségével keverjük sűrű krémmé. /Annyi kókusztejszín kerüljön a krémhez,hogy egy egész sűrű túrókrémet kapjunk.Én lassan adagoltam,ezért sem írtam mennyiséget./

3. Amikor letelt a pihentetési idő,a tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk és 3 részre osztjuk.

4. Kinyújtjuk egyesével vékonyabb lapoknak. Mindegyik tésztalapot megkentem a túrós és kakaós krémmel,majd 2 lapba felkarikázott epret,1 lapba áfonyát szórtam.

5. Ezután szorosan feltekerjük a tésztát amit kókuszzsírral kikent tepsibe szépen összefonunk és 1 db felvert tojással megkenjük.

6. 160 °-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés programon) 40 perc alatt készre sütjük. /Tűpróbával ellenőrizzük,ha nagyon sülne a teteje takarjuk le sütőpapírral. /

Várjuk meg amíg teljesen kihűl a kalács és szeletelhetjük is! :)




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Húsvéti tál!

Hozzávalók: A töltött tojáshoz "csibékhez" és sonkatekercshez: 8 db tojás 10 dkg vékonyra szelt gépsonka 1 tk. mustár 4. ek tejföl só,bors,pirospaprika ízlés szerint A tálra került még : füstölt házi kolbász füstölt sonka saláta paradicsom kaliforniai paprika Elkészítése: 1. A tojásokat keményre főzöm,majd hideg vízben hagyom kihűlni. 2. A megpucolt tojások tetejét levágom (ezek lesznek a kalapok), a sárgáját egy kiskanál segítségével egy tálba kiszedem. (Én 5 db tojást csináltam így meg!) 3. A tojássárgájához és a maradék 3 db főtt tojáshoz, hozzáadom a mustárt,tejfölt és a fűszereket majd botmixer segítségével pürésítem! 4. Ezt a fűszeres tojáskrémet töltöm vissza a tojásokba, /púposan/ és ezután ráteszem a kalapokat. 5. Egész borsból szemeket,kaliforniai paprikából pedig kicsi háromszögeket vágtam,ebből lett a csibe csőre. 6. A maradék fűszeres tojáskrémet,beletöltöm a gépsonkába és feltekerem,ezután feldíszítem a tálat a többi hozzávalóv