Ugrás a fő tartalomra

Áfonyás-epres "réteges" fonott kalács kakaó és túrókrémmel töltve /Cukormentes,gluténmentes,csökkentett szénhidráttal/

Hozzávalók:

120 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett termékekhez rostkeverék
60 g eritrit ( én vaníliás eritritettel kevertem)
1 csipet só
2 g szódabikarbóna
80 g kókusztejszín
140 g langyos víz
4 db tojás

Az alap recept egy kakaós csiga recept,amit én megdupláztam és így készült el a kalács:

https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2016/01/dietas-kakaos-csiga-recept-paleo.html

A kakaós krémhez:

2 ek. kakaópor
édesítőszer
és annyi víz hogy sűrű kakaós krémet kapjunk

A töltelékhez:

250 g túró
kókusztejszín
vaníliás eritrit
10 dkg eper
10 dkg áfonya
édesítőszer ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tészta száraz és folyékony hozzávalóit,mérjük ki külön edénybe majd öntsük egybe és dolgozzuk össze alaposan. Hagyjuk pihenni 10 percig.

2. A vaníliás túrókrémet a gyümölcsök kivételével,botmixer segítségével keverjük sűrű krémmé. /Annyi kókusztejszín kerüljön a krémhez,hogy egy egész sűrű túrókrémet kapjunk.Én lassan adagoltam,ezért sem írtam mennyiséget./

3. Amikor letelt a pihentetési idő,a tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk és 3 részre osztjuk.

4. Kinyújtjuk egyesével vékonyabb lapoknak. Mindegyik tésztalapot megkentem a túrós és kakaós krémmel,majd 2 lapba felkarikázott epret,1 lapba áfonyát szórtam.

5. Ezután szorosan feltekerjük a tésztát amit kókuszzsírral kikent tepsibe szépen összefonunk és 1 db felvert tojással megkenjük.

6. 160 °-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés programon) 40 perc alatt készre sütjük. /Tűpróbával ellenőrizzük,ha nagyon sülne a teteje takarjuk le sütőpapírral. /

Várjuk meg amíg teljesen kihűl a kalács és szeletelhetjük is! :)




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megk...

Darált húsos pite,teljes kiőrlésű és zablisztből készítve!

Hozzávalók: 10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 db tojás kb. 1 dl tej só,bors ízlés szerint A töltelékhez: 1 kg darált hús 4 ek. tejföl 1 tojás 1 tk. kókuszzsír só bors pirospaprika majoránna A kenéshez: 1 tojássárgája Elkészítése: 1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba öntjük és összegyúrjuk,majd hűtőbe rakjuk pihenni (kb. 15 percre). 2. A husit a kókuszzsíron lepirítjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük és készre pároljuk. 3. A tésztát kivesszük a hűtőből,kétfelé osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk majd kókuszzsírral kikent pite formába rakjuk,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. 4. Mikor már kicsit hűltebb a hús,hozzákeverjük a tojást és a tejfölt. 5. A félig megsült pite tésztába beletöltjük a husit, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a husira borítjuk és villával megszurkáljuk. 6. A pite tetejét lekenjük a tojássárgájával és előmelegített sütőben /180°/ ké...

Fűszeres,óriási húspogácsa hamburgerbe ahogy én készítem!

Hozzávalók: 1,5 kg darált hús /ki,milyet szeret/ só egy pici ételízesítő /delikát/ bors őrölt pirospaprika 1 csipet őrölt kömény szárított oregánó szárított kakukkfű szárított majoránna szárított bazsalikom 3 gerezd zúzott fokhagyma A husihoz adom az összes fűszert (azért nem írtam mennyiséget mert én szemre vagyis ízlés szerint fűszereztem,imádom a fűszeres ételeket) és jó alaposan eldolgozom a kezemmel. Ezután hűtőben hagyom állni,hogy jól összeérjenek az ízek! Olíva olajon vagy kókuszzsíron /vagy bármilyen zsiradékon/ szép pirosra megsütjük a husikat! :)