Ugrás a fő tartalomra

Áfonyás charlotte torta hozzáadott cukor nélkül,gluténmentesen,szénhidrát-csökkentett verzióban! :)

Hozzávalók : (24 cm átmérőjű formához)

50 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék
3 csapott evőkanál vaníliás eritrit
6 db tojás
egy csipet só
édesítőszer ízlés szerint ( én kb. 1 teáskanál folyékony steviát használtam)

A piskóta tekercs elkészítése a linken található recept alapján készült el:

https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2016/01/extra-dietas-csokis-piskota-tekercs.html


a tekercs tölteléke: cukormentes házi baracklekvár

a krém hozzávalói:

400 ml növényi habtejszín /kapható cukormentes változat is/
100 ml áfonya joghurt / szintén kapható cukormentes változat/
10 dkg áfonya
1-2 ek. áfonyalé


Elkészítése:

1. A piskótát (a linken található recept alapján) megsütjük,majd még melegen szorosan feltekerjük egy konyharuhába, így hagyjuk kihűlni.

2. Mikor kihűlt kb. 2 ek. baracklekvárral megkenem,szorosan feltekerem és felszeletelem.

3. Egy 24 cm átmérőjű jénai tálat folpackkal kibélelek és szorosan a piskóta szeletekkel kirakom a tál alját és szélét. (Hagyjunk meg pár szeletet a tetejére is!)

4. A habtejszínt felverem,hozzáadom a joghurtot,áfonyát és áfonyalevet majd kézi robotgép segítségével elkeverem.

5. A kész áfonyás krémet a piskóta szeletekkel kirakott tálba öntöm,elsimítom és a tetejét megpakolom a maradék piskóta szelettel. Hűtőbe rakom,hogy jól megdermedjen.

6. Utolsó lépésként egy tányérra borítom a kész tortát,(leveszem róla a folpackot ) friss mentával díszítettem! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Húsvéti tál!

Hozzávalók: A töltött tojáshoz "csibékhez" és sonkatekercshez: 8 db tojás 10 dkg vékonyra szelt gépsonka 1 tk. mustár 4. ek tejföl só,bors,pirospaprika ízlés szerint A tálra került még : füstölt házi kolbász füstölt sonka saláta paradicsom kaliforniai paprika Elkészítése: 1. A tojásokat keményre főzöm,majd hideg vízben hagyom kihűlni. 2. A megpucolt tojások tetejét levágom (ezek lesznek a kalapok), a sárgáját egy kiskanál segítségével egy tálba kiszedem. (Én 5 db tojást csináltam így meg!) 3. A tojássárgájához és a maradék 3 db főtt tojáshoz, hozzáadom a mustárt,tejfölt és a fűszereket majd botmixer segítségével pürésítem! 4. Ezt a fűszeres tojáskrémet töltöm vissza a tojásokba, /púposan/ és ezután ráteszem a kalapokat. 5. Egész borsból szemeket,kaliforniai paprikából pedig kicsi háromszögeket vágtam,ebből lett a csibe csőre. 6. A maradék fűszeres tojáskrémet,beletöltöm a gépsonkába és feltekerem,ezután feldíszítem a tálat a többi hozzávalóv