Hozzávalók : (24 cm átmérőjű formához)
50 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék
3 csapott evőkanál vaníliás eritrit
6 db tojás
egy csipet só
édesítőszer ízlés szerint ( én kb. 1 teáskanál folyékony steviát használtam)
A piskóta tekercs elkészítése a linken található recept alapján készült el:
https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2016/01/extra-dietas-csokis-piskota-tekercs.html
a tekercs tölteléke: cukormentes házi baracklekvár
a krém hozzávalói:
400 ml növényi habtejszín /kapható cukormentes változat is/
100 ml áfonya joghurt / szintén kapható cukormentes változat/
10 dkg áfonya
1-2 ek. áfonyalé
Elkészítése:
1. A piskótát (a linken található recept alapján) megsütjük,majd még melegen szorosan feltekerjük egy konyharuhába, így hagyjuk kihűlni.
2. Mikor kihűlt kb. 2 ek. baracklekvárral megkenem,szorosan feltekerem és felszeletelem.
3. Egy 24 cm átmérőjű jénai tálat folpackkal kibélelek és szorosan a piskóta szeletekkel kirakom a tál alját és szélét. (Hagyjunk meg pár szeletet a tetejére is!)
4. A habtejszínt felverem,hozzáadom a joghurtot,áfonyát és áfonyalevet majd kézi robotgép segítségével elkeverem.
5. A kész áfonyás krémet a piskóta szeletekkel kirakott tálba öntöm,elsimítom és a tetejét megpakolom a maradék piskóta szelettel. Hűtőbe rakom,hogy jól megdermedjen.
6. Utolsó lépésként egy tányérra borítom a kész tortát,(leveszem róla a folpackot ) friss mentával díszítettem! :)
50 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék
3 csapott evőkanál vaníliás eritrit
6 db tojás
egy csipet só
édesítőszer ízlés szerint ( én kb. 1 teáskanál folyékony steviát használtam)
A piskóta tekercs elkészítése a linken található recept alapján készült el:
https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2016/01/extra-dietas-csokis-piskota-tekercs.html
a tekercs tölteléke: cukormentes házi baracklekvár
a krém hozzávalói:
400 ml növényi habtejszín /kapható cukormentes változat is/
100 ml áfonya joghurt / szintén kapható cukormentes változat/
10 dkg áfonya
1-2 ek. áfonyalé
Elkészítése:
1. A piskótát (a linken található recept alapján) megsütjük,majd még melegen szorosan feltekerjük egy konyharuhába, így hagyjuk kihűlni.
2. Mikor kihűlt kb. 2 ek. baracklekvárral megkenem,szorosan feltekerem és felszeletelem.
3. Egy 24 cm átmérőjű jénai tálat folpackkal kibélelek és szorosan a piskóta szeletekkel kirakom a tál alját és szélét. (Hagyjunk meg pár szeletet a tetejére is!)
4. A habtejszínt felverem,hozzáadom a joghurtot,áfonyát és áfonyalevet majd kézi robotgép segítségével elkeverem.
5. A kész áfonyás krémet a piskóta szeletekkel kirakott tálba öntöm,elsimítom és a tetejét megpakolom a maradék piskóta szelettel. Hűtőbe rakom,hogy jól megdermedjen.
6. Utolsó lépésként egy tányérra borítom a kész tortát,(leveszem róla a folpackot ) friss mentával díszítettem! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése