Ugrás a fő tartalomra

Áfonyás charlotte torta hozzáadott cukor nélkül,gluténmentesen,szénhidrát-csökkentett verzióban! :)

Hozzávalók : (24 cm átmérőjű formához)

50 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék
3 csapott evőkanál vaníliás eritrit
6 db tojás
egy csipet só
édesítőszer ízlés szerint ( én kb. 1 teáskanál folyékony steviát használtam)

A piskóta tekercs elkészítése a linken található recept alapján készült el:

https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2016/01/extra-dietas-csokis-piskota-tekercs.html


a tekercs tölteléke: cukormentes házi baracklekvár

a krém hozzávalói:

400 ml növényi habtejszín /kapható cukormentes változat is/
100 ml áfonya joghurt / szintén kapható cukormentes változat/
10 dkg áfonya
1-2 ek. áfonyalé


Elkészítése:

1. A piskótát (a linken található recept alapján) megsütjük,majd még melegen szorosan feltekerjük egy konyharuhába, így hagyjuk kihűlni.

2. Mikor kihűlt kb. 2 ek. baracklekvárral megkenem,szorosan feltekerem és felszeletelem.

3. Egy 24 cm átmérőjű jénai tálat folpackkal kibélelek és szorosan a piskóta szeletekkel kirakom a tál alját és szélét. (Hagyjunk meg pár szeletet a tetejére is!)

4. A habtejszínt felverem,hozzáadom a joghurtot,áfonyát és áfonyalevet majd kézi robotgép segítségével elkeverem.

5. A kész áfonyás krémet a piskóta szeletekkel kirakott tálba öntöm,elsimítom és a tetejét megpakolom a maradék piskóta szelettel. Hűtőbe rakom,hogy jól megdermedjen.

6. Utolsó lépésként egy tányérra borítom a kész tortát,(leveszem róla a folpackot ) friss mentával díszítettem! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megk...

Darált húsos pite,teljes kiőrlésű és zablisztből készítve!

Hozzávalók: 10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 db tojás kb. 1 dl tej só,bors ízlés szerint A töltelékhez: 1 kg darált hús 4 ek. tejföl 1 tojás 1 tk. kókuszzsír só bors pirospaprika majoránna A kenéshez: 1 tojássárgája Elkészítése: 1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba öntjük és összegyúrjuk,majd hűtőbe rakjuk pihenni (kb. 15 percre). 2. A husit a kókuszzsíron lepirítjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük és készre pároljuk. 3. A tésztát kivesszük a hűtőből,kétfelé osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk majd kókuszzsírral kikent pite formába rakjuk,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. 4. Mikor már kicsit hűltebb a hús,hozzákeverjük a tojást és a tejfölt. 5. A félig megsült pite tésztába beletöltjük a husit, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a husira borítjuk és villával megszurkáljuk. 6. A pite tetejét lekenjük a tojássárgájával és előmelegített sütőben /180°/ ké...

Fűszeres,óriási húspogácsa hamburgerbe ahogy én készítem!

Hozzávalók: 1,5 kg darált hús /ki,milyet szeret/ só egy pici ételízesítő /delikát/ bors őrölt pirospaprika 1 csipet őrölt kömény szárított oregánó szárított kakukkfű szárított majoránna szárított bazsalikom 3 gerezd zúzott fokhagyma A husihoz adom az összes fűszert (azért nem írtam mennyiséget mert én szemre vagyis ízlés szerint fűszereztem,imádom a fűszeres ételeket) és jó alaposan eldolgozom a kezemmel. Ezután hűtőben hagyom állni,hogy jól összeérjenek az ízek! Olíva olajon vagy kókuszzsíron /vagy bármilyen zsiradékon/ szép pirosra megsütjük a husikat! :)