Hozzávalók: 18 cm átmérőjű tortához
A tésztához:
140 g Szafi reform étcsokoládés muffin lusztkeverék
4 db tojás
2-3 dkg vaníliás eritrit
70 g víz
20 g kókuszolaj
A krémhez:
300 ml növényi tejszínhab /cukormentes/
10 g habfixáló
fél kg eper
Díszítésnek: cukormentes ét- és fehér csokoládé,kb. fél kg eper
Elkészítése:
1. A tészta száraz és folyékony hozzávalóit mérjük ki egy külön tálba,majd öntsük össze,keverjük csomómentesre és hagyjuk állni 5-10 percig.
2. Öntsük a tésztát szilikonos sütőpapírral bélelt formába vagy szilikon formába. Előmelegített sütőben 180°-on alsó-felső sütés programon kb. 25 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük.
Miután megsült hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát.
3. Verjük fel félkeményre a habtejszínt,adjuk hozzá a habfixálót és ezután verjük fel kemény habbá. Ha szükséges édesíthetjük.
4. Tisztítsuk meg az epret és szeleteljük fel. Ha kihűlt a tészta,vágjuk ketté és kenjük meg a tejszínhab felével majd pakoljuk tele a felszeletelt eperrel. Ezután vonjuk be a külsejét a hab másik felével.
5. Utolsó lépésként,csokoládéba mártott eperrel díszítsük meg. Rakjuk a hűtőbe dermedni és ezután szeletelhetjük is! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése