- 13 dkg Szafi free hajdinás piskóta lisztkeverék
- 5 dkg durvára tört dió
- 15 dkg reszelt sárgarépa
- 5 dkg olvasztott vaj
- 50 ml kókuszolaj
- 2 tojás
- 1 púpozott evőkanál vaníliás eritrit
- 1 teáskanál folyékony stevia
- fél narancs leve és 1 db narancs reszelt héja
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál fahéj és egy csipet szegfűszeg
A tetejére: cukormentes magas kakaótartalmú étcsokoládé került.
Díszítésnek pedig színes cukortojásokat használtam!
Elkészítés:
1. A lisztet,sütőport és a csipet sót egy tálban összekeverjük.
2. A tojásokat az édesítőszerekkel,fűszerekkel felverjük majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és kókuszolajat.
3. Ezután megmossuk és lereszeljük a narancsot és citromot,kifacsarjuk a narancs felének a levét és hozzáadjuk a tojásokhoz,alaposan elkeverjük.
4. A sárgarépát megtisztítjuk,lereszeljük és hozzáadjuk a többi alapanyaghoz.
5. Ezután a lisztes keveréket és a durvára tört diót is apránként hozzáadjuk és jól összedolgozzuk.
6. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem a tésztát,és előmelegített sütőben 180°-on alsó-felső sütés programon tűpróbáig ( kb. 30 percig) sütöttem.
7. Utolsó lépésként megolvasztottam a csokoládét egy kevés kókuszolajjal,megkentem vele a torta tetejét és színes cukortojásokkal megdíszítettem. (A cukortojások helyén,a tésztát egy kanál segítségével kicsit kikapartam mintha egy kis "fészek" lenne,ezt felöntöttem még olvasztott cukormentes csokoládéval és ebbe pakoltam bele a cukortojásokat! :) )
Megjegyzések
Megjegyzés küldése