Ugrás a fő tartalomra

Répatorta cukor és gluténmentesen




Hozzávalók / én 24 cm átmérőjű formában sütöttem/


  • 13 dkg Szafi free hajdinás piskóta lisztkeverék
  • 5 dkg durvára tört dió
  • 15 dkg reszelt sárgarépa
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 50 ml kókuszolaj
  • 2 tojás
  • 1 púpozott evőkanál vaníliás eritrit
  • 1 teáskanál folyékony stevia
  • fél narancs leve és 1 db narancs reszelt héja
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál fahéj és egy csipet szegfűszeg


A tetejére: cukormentes magas kakaótartalmú étcsokoládé került.
Díszítésnek pedig színes cukortojásokat használtam!

Elkészítés:

1. A lisztet,sütőport és a csipet sót egy tálban összekeverjük.

2. A tojásokat az édesítőszerekkel,fűszerekkel felverjük majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és kókuszolajat.

3. Ezután megmossuk és lereszeljük a narancsot és citromot,kifacsarjuk a narancs felének a levét és hozzáadjuk a tojásokhoz,alaposan elkeverjük.

4. A sárgarépát megtisztítjuk,lereszeljük és hozzáadjuk a többi alapanyaghoz.

5. Ezután a lisztes keveréket és a durvára tört diót is apránként hozzáadjuk és jól összedolgozzuk.

6. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem a tésztát,és előmelegített sütőben 180°-on alsó-felső sütés programon tűpróbáig ( kb. 30 percig) sütöttem.

7. Utolsó lépésként megolvasztottam a csokoládét egy kevés kókuszolajjal,megkentem vele a torta tetejét és színes cukortojásokkal megdíszítettem. (A cukortojások helyén,a tésztát egy kanál segítségével kicsit kikapartam mintha egy kis "fészek" lenne,ezt felöntöttem még olvasztott cukormentes csokoládéval és ebbe pakoltam bele a cukortojásokat! :) )

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megk...

Darált húsos pite,teljes kiőrlésű és zablisztből készítve!

Hozzávalók: 10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 db tojás kb. 1 dl tej só,bors ízlés szerint A töltelékhez: 1 kg darált hús 4 ek. tejföl 1 tojás 1 tk. kókuszzsír só bors pirospaprika majoránna A kenéshez: 1 tojássárgája Elkészítése: 1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba öntjük és összegyúrjuk,majd hűtőbe rakjuk pihenni (kb. 15 percre). 2. A husit a kókuszzsíron lepirítjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük és készre pároljuk. 3. A tésztát kivesszük a hűtőből,kétfelé osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk majd kókuszzsírral kikent pite formába rakjuk,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. 4. Mikor már kicsit hűltebb a hús,hozzákeverjük a tojást és a tejfölt. 5. A félig megsült pite tésztába beletöltjük a husit, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a husira borítjuk és villával megszurkáljuk. 6. A pite tetejét lekenjük a tojássárgájával és előmelegített sütőben /180°/ ké...

Fűszeres,óriási húspogácsa hamburgerbe ahogy én készítem!

Hozzávalók: 1,5 kg darált hús /ki,milyet szeret/ só egy pici ételízesítő /delikát/ bors őrölt pirospaprika 1 csipet őrölt kömény szárított oregánó szárított kakukkfű szárított majoránna szárított bazsalikom 3 gerezd zúzott fokhagyma A husihoz adom az összes fűszert (azért nem írtam mennyiséget mert én szemre vagyis ízlés szerint fűszereztem,imádom a fűszeres ételeket) és jó alaposan eldolgozom a kezemmel. Ezután hűtőben hagyom állni,hogy jól összeérjenek az ízek! Olíva olajon vagy kókuszzsíron /vagy bármilyen zsiradékon/ szép pirosra megsütjük a husikat! :)