Ugrás a fő tartalomra

Répatorta cukor és gluténmentesen




Hozzávalók / én 24 cm átmérőjű formában sütöttem/


  • 13 dkg Szafi free hajdinás piskóta lisztkeverék
  • 5 dkg durvára tört dió
  • 15 dkg reszelt sárgarépa
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 50 ml kókuszolaj
  • 2 tojás
  • 1 púpozott evőkanál vaníliás eritrit
  • 1 teáskanál folyékony stevia
  • fél narancs leve és 1 db narancs reszelt héja
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál fahéj és egy csipet szegfűszeg


A tetejére: cukormentes magas kakaótartalmú étcsokoládé került.
Díszítésnek pedig színes cukortojásokat használtam!

Elkészítés:

1. A lisztet,sütőport és a csipet sót egy tálban összekeverjük.

2. A tojásokat az édesítőszerekkel,fűszerekkel felverjük majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és kókuszolajat.

3. Ezután megmossuk és lereszeljük a narancsot és citromot,kifacsarjuk a narancs felének a levét és hozzáadjuk a tojásokhoz,alaposan elkeverjük.

4. A sárgarépát megtisztítjuk,lereszeljük és hozzáadjuk a többi alapanyaghoz.

5. Ezután a lisztes keveréket és a durvára tört diót is apránként hozzáadjuk és jól összedolgozzuk.

6. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem a tésztát,és előmelegített sütőben 180°-on alsó-felső sütés programon tűpróbáig ( kb. 30 percig) sütöttem.

7. Utolsó lépésként megolvasztottam a csokoládét egy kevés kókuszolajjal,megkentem vele a torta tetejét és színes cukortojásokkal megdíszítettem. (A cukortojások helyén,a tésztát egy kanál segítségével kicsit kikapartam mintha egy kis "fészek" lenne,ezt felöntöttem még olvasztott cukormentes csokoládéval és ebbe pakoltam bele a cukortojásokat! :) )

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Húsvéti tál!

Hozzávalók: A töltött tojáshoz "csibékhez" és sonkatekercshez: 8 db tojás 10 dkg vékonyra szelt gépsonka 1 tk. mustár 4. ek tejföl só,bors,pirospaprika ízlés szerint A tálra került még : füstölt házi kolbász füstölt sonka saláta paradicsom kaliforniai paprika Elkészítése: 1. A tojásokat keményre főzöm,majd hideg vízben hagyom kihűlni. 2. A megpucolt tojások tetejét levágom (ezek lesznek a kalapok), a sárgáját egy kiskanál segítségével egy tálba kiszedem. (Én 5 db tojást csináltam így meg!) 3. A tojássárgájához és a maradék 3 db főtt tojáshoz, hozzáadom a mustárt,tejfölt és a fűszereket majd botmixer segítségével pürésítem! 4. Ezt a fűszeres tojáskrémet töltöm vissza a tojásokba, /púposan/ és ezután ráteszem a kalapokat. 5. Egész borsból szemeket,kaliforniai paprikából pedig kicsi háromszögeket vágtam,ebből lett a csibe csőre. 6. A maradék fűszeres tojáskrémet,beletöltöm a gépsonkába és feltekerem,ezután feldíszítem a tálat a többi hozzávalóv