Hozzávalók:
2 nagy pontyfilé
4 gerezd fokhagyma
fél citrom kifacsart leve
só,bors ízlés szerint
a sütéshez: vaj
fél kg újburgonya
1 db vöröshagyma
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
őrölt pirospaprika
olíva olaj
só ízlés szerint
salátalevél
paradicsom
paprika
lila hagyma
fűszeres feta sajt
Elkészítés:
1. Tisztítsuk meg a burgonyát,kockázzuk fel és enyhén sós vízben főzzük puhára.
2. Olíva olajon pirítsuk meg a hagymát,amikor elkészült vegyük le a tűzről adjunk hozzá ízlés szerint pirospaprikát és apróra vágott petrezselyemzöldet. Ezzel forgassuk össze a megfőtt burgonyát.
3. A halat mossuk meg,irdaljuk be és sózzuk,borsozzuk.
4. Egy serpenyőben hevítsünk vajat és rakjuk bele a pontyfiléket (a bőrös része legyen alul).
5. Miközben szépen pirul a hal,locsoljuk meg a citromlével,nyomjuk rá a fokhagymát,és oszlassuk el rajta.
6. Amikor megpirult a bőre, fordítsuk meg és pirítsuk meg a hal másik oldalát is. Mivel vékony szeletek,így kb. 15-20 perc alatt tökéletesen át is sül.
7. A zöldsalátához,tisztítsuk meg a zöldségeket,aprítsuk fel és forgassuk össze a fűszeres feta sajttal.
Ezután tálalhatjuk is! Egy laktató de mégis könnyed főételt kapunk,ami kiváló ebédre vagy akár vacsorára kevesebb burgonyával vagy akár anélkül tálalva! :) Jó étvágyat!
2 nagy pontyfilé
4 gerezd fokhagyma
fél citrom kifacsart leve
só,bors ízlés szerint
a sütéshez: vaj
fél kg újburgonya
1 db vöröshagyma
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
őrölt pirospaprika
olíva olaj
só ízlés szerint
salátalevél
paradicsom
paprika
lila hagyma
fűszeres feta sajt
Elkészítés:
1. Tisztítsuk meg a burgonyát,kockázzuk fel és enyhén sós vízben főzzük puhára.
2. Olíva olajon pirítsuk meg a hagymát,amikor elkészült vegyük le a tűzről adjunk hozzá ízlés szerint pirospaprikát és apróra vágott petrezselyemzöldet. Ezzel forgassuk össze a megfőtt burgonyát.
3. A halat mossuk meg,irdaljuk be és sózzuk,borsozzuk.
4. Egy serpenyőben hevítsünk vajat és rakjuk bele a pontyfiléket (a bőrös része legyen alul).
5. Miközben szépen pirul a hal,locsoljuk meg a citromlével,nyomjuk rá a fokhagymát,és oszlassuk el rajta.
6. Amikor megpirult a bőre, fordítsuk meg és pirítsuk meg a hal másik oldalát is. Mivel vékony szeletek,így kb. 15-20 perc alatt tökéletesen át is sül.
7. A zöldsalátához,tisztítsuk meg a zöldségeket,aprítsuk fel és forgassuk össze a fűszeres feta sajttal.
Ezután tálalhatjuk is! Egy laktató de mégis könnyed főételt kapunk,ami kiváló ebédre vagy akár vacsorára kevesebb burgonyával vagy akár anélkül tálalva! :) Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése