Hozzávalók:
100 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
50 g eritrit
50 g vanílás eritrit
1 csapott mokkáskanál fahéj
1 csipet só
20 g frissen facsart citromlé
1 citrom reszelt héja
4 db tojás
1 teáskanál kókuszolaj a forma kikenéséhez
friss cseresznye
Elkészítés:
1. A cseresznyét alaposan megtisztítom, kimagvazom és egy szűrőben hagyom lecsepegni.
2. A tojásokat szétválasztom,a fehérjét kemény habbá verem egy csipet sóval.
3. A tojások sárgáját a sima és vaníliás eritrittel habosítom,majd hozzáadom a fahéjat és a citrom lereszelt héját és a citromlevet.
4. A tojások sárgájához hozzáadom a felvert fehérjének kb. a felét -összekeverem- hozzáadom a lisztet és kézi habverővel csomómentesre keverem.Ezután hozzáadom a maradék habbá vert fehérjét, elkeverem és hagyom állni pár percig.
5. A formát /kb. 22 cm átmérőjű/ kikenem kókuszolajjal,beleöntöm a tésztát és megszórom a cseresznyével.
6. 180°-ra előmelegített sütőben alsó-felső sütés programon 30 perc alatt készre sütöm a pitét.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése