Ugrás a fő tartalomra

Hortobágyi húsos palacsinta,ahogy én készítem! /diétás verzió/


 
Hozzávalók: (kb. 12 db palacsintához)

15 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg Szafi reform szénhidrát-csökkentett kenyér és péksütemény lisztkeverék
2 tojás
fél liter tej
és kb. 2 dl szénsavas ásványvíz
kókuszolaj

a töltelékhez:

1 kg darált hús -olyan húst válasszunk,amelyik nem zsíros-
3 szál friss metélő fokhagyma /természetesen fokhagyma gerezddel helyettesíthető/
friss oregánó,bazsalikom,majoránna
só,bors,őrölt pirospaprika és egy pici kömény ízlés szerint
kókuszolaj

A szószhoz:

300 ml tejföl
1 púpozott evőkanál teljes kiőrlésű liszt
8 dl tej
só,bors,pirospaprika

Elkészítés:

1. A palacsinta tészta hozzávalóit -a víz kivételével- kézi robotgép segítségével csomómentesre keverem és hagyom állni. Mivel a tészta sűrű lesz így hozzáöntök még 2 dl ásványvizet.

2. Kókuszolajjal kikent teflon serpenyőben kisütöm a palacsintákat. (Én minden palacsinta előtt egy kicsit kikentem a serpenyőt.)

3. A húst kókuszolajon lepirítom,majd adok hozzá egy kis vizet és sóval borssal,pirospaprikával és köménnyel ízesítem. Mikor már majdnem elkészült a hús,akkor adom hozzá a friss zöldfűszereket,így sokkal intenzívebb ízt fogunk kapni.

4. A kész palacsintákba,egy szűrőkanál segítségével beletöltöm az elkészült húst és szorosan feltekerem.Egy hőálló tálat vékonyan kikenek kókuszolajjal és belefektetem a megtöltött palacsintákat.

5. A hús visszamaradt szaftjához adom a csomómentesre elkevert tejfölt-lisztet-tejet utána fűszerezek,ízlés szerint használtam sót,borsot és pirospaprikát. Picit összefőzöm,de nem hagyom hogy teljesen besűrűsödjön. Így öntöttem rá a palacsintákra ezt a szószt és előmelegített sütőben 200°-on 10-15 perc alatt összesütöttem.

Ezalatt az idő alatt a szószt szépen besűrűsödött a palacsintákon! Egy mennyei finom,nagyon laktató de mégis diétásabb verziója a hortobágyi palacsintának egy kicsit bátrabb fűszerezéssel! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megk...

Darált húsos pite,teljes kiőrlésű és zablisztből készítve!

Hozzávalók: 10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 db tojás kb. 1 dl tej só,bors ízlés szerint A töltelékhez: 1 kg darált hús 4 ek. tejföl 1 tojás 1 tk. kókuszzsír só bors pirospaprika majoránna A kenéshez: 1 tojássárgája Elkészítése: 1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba öntjük és összegyúrjuk,majd hűtőbe rakjuk pihenni (kb. 15 percre). 2. A husit a kókuszzsíron lepirítjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük és készre pároljuk. 3. A tésztát kivesszük a hűtőből,kétfelé osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk majd kókuszzsírral kikent pite formába rakjuk,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. 4. Mikor már kicsit hűltebb a hús,hozzákeverjük a tojást és a tejfölt. 5. A félig megsült pite tésztába beletöltjük a husit, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a husira borítjuk és villával megszurkáljuk. 6. A pite tetejét lekenjük a tojássárgájával és előmelegített sütőben /180°/ ké...

Fűszeres,óriási húspogácsa hamburgerbe ahogy én készítem!

Hozzávalók: 1,5 kg darált hús /ki,milyet szeret/ só egy pici ételízesítő /delikát/ bors őrölt pirospaprika 1 csipet őrölt kömény szárított oregánó szárított kakukkfű szárított majoránna szárított bazsalikom 3 gerezd zúzott fokhagyma A husihoz adom az összes fűszert (azért nem írtam mennyiséget mert én szemre vagyis ízlés szerint fűszereztem,imádom a fűszeres ételeket) és jó alaposan eldolgozom a kezemmel. Ezután hűtőben hagyom állni,hogy jól összeérjenek az ízek! Olíva olajon vagy kókuszzsíron /vagy bármilyen zsiradékon/ szép pirosra megsütjük a husikat! :)