Ugrás a fő tartalomra

Hortobágyi húsos palacsinta,ahogy én készítem! /diétás verzió/


 
Hozzávalók: (kb. 12 db palacsintához)

15 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg Szafi reform szénhidrát-csökkentett kenyér és péksütemény lisztkeverék
2 tojás
fél liter tej
és kb. 2 dl szénsavas ásványvíz
kókuszolaj

a töltelékhez:

1 kg darált hús -olyan húst válasszunk,amelyik nem zsíros-
3 szál friss metélő fokhagyma /természetesen fokhagyma gerezddel helyettesíthető/
friss oregánó,bazsalikom,majoránna
só,bors,őrölt pirospaprika és egy pici kömény ízlés szerint
kókuszolaj

A szószhoz:

300 ml tejföl
1 púpozott evőkanál teljes kiőrlésű liszt
8 dl tej
só,bors,pirospaprika

Elkészítés:

1. A palacsinta tészta hozzávalóit -a víz kivételével- kézi robotgép segítségével csomómentesre keverem és hagyom állni. Mivel a tészta sűrű lesz így hozzáöntök még 2 dl ásványvizet.

2. Kókuszolajjal kikent teflon serpenyőben kisütöm a palacsintákat. (Én minden palacsinta előtt egy kicsit kikentem a serpenyőt.)

3. A húst kókuszolajon lepirítom,majd adok hozzá egy kis vizet és sóval borssal,pirospaprikával és köménnyel ízesítem. Mikor már majdnem elkészült a hús,akkor adom hozzá a friss zöldfűszereket,így sokkal intenzívebb ízt fogunk kapni.

4. A kész palacsintákba,egy szűrőkanál segítségével beletöltöm az elkészült húst és szorosan feltekerem.Egy hőálló tálat vékonyan kikenek kókuszolajjal és belefektetem a megtöltött palacsintákat.

5. A hús visszamaradt szaftjához adom a csomómentesre elkevert tejfölt-lisztet-tejet utána fűszerezek,ízlés szerint használtam sót,borsot és pirospaprikát. Picit összefőzöm,de nem hagyom hogy teljesen besűrűsödjön. Így öntöttem rá a palacsintákra ezt a szószt és előmelegített sütőben 200°-on 10-15 perc alatt összesütöttem.

Ezalatt az idő alatt a szószt szépen besűrűsödött a palacsintákon! Egy mennyei finom,nagyon laktató de mégis diétásabb verziója a hortobágyi palacsintának egy kicsit bátrabb fűszerezéssel! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Húsvéti tál!

Hozzávalók: A töltött tojáshoz "csibékhez" és sonkatekercshez: 8 db tojás 10 dkg vékonyra szelt gépsonka 1 tk. mustár 4. ek tejföl só,bors,pirospaprika ízlés szerint A tálra került még : füstölt házi kolbász füstölt sonka saláta paradicsom kaliforniai paprika Elkészítése: 1. A tojásokat keményre főzöm,majd hideg vízben hagyom kihűlni. 2. A megpucolt tojások tetejét levágom (ezek lesznek a kalapok), a sárgáját egy kiskanál segítségével egy tálba kiszedem. (Én 5 db tojást csináltam így meg!) 3. A tojássárgájához és a maradék 3 db főtt tojáshoz, hozzáadom a mustárt,tejfölt és a fűszereket majd botmixer segítségével pürésítem! 4. Ezt a fűszeres tojáskrémet töltöm vissza a tojásokba, /púposan/ és ezután ráteszem a kalapokat. 5. Egész borsból szemeket,kaliforniai paprikából pedig kicsi háromszögeket vágtam,ebből lett a csibe csőre. 6. A maradék fűszeres tojáskrémet,beletöltöm a gépsonkába és feltekerem,ezután feldíszítem a tálat a többi hozzávalóv