Zserbós palacsintatorta,hozzáadott cukortól mentesen,gluténmentesen,szénhidrát-csökkentett verzióban!
A tésztához:
75 g Szafi reform gluténmentes,szénhidrát-csökkentett palacsinta lisztkeverék
1 csipet só
8 g kókuszolaj + a sütéshez
2 db tojás
1 ek. vaníliás eritrit
170 g víz
/A palacsinta tésztából, 3 adagot készítettem. /
A tészta receptjét,elkészítését és a lisztkeveréket is itt tudjátok beszerezni :) :
https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/03/szafi-fitt-szenhidratcsokkentett-glutenmentes-paleo-palacsinta-tejmentes-szojamentes.html
A palacsinta töltéséhez:
hozzáadott cukortól mentes baracklekvár, 3 nagy marék dió ledarálva+ vaníliás eritrit keveréke
A kakaós krémhez a tetején: 2 ek. cukormentes kakaópor + édesítőszer ízlés szerint és annyi tej, hogy sűrű kenhető krémet kapjunk.
Elkészítés:
1. A tészta száraz és folyékony hozzávalóit külön tálban kikeverjük,majd összeöntjük és csomómentesre keverjük. Hagyjuk állni kb. 10 percig a tésztát.
2. Ezután kókuszolajjal kikent serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
3. A diót ledaráljuk és elkeverjük a vaníliás eritrittel. A kész palacsintákat egy tányéron rétegezzük a cukormentes baracklekvárral és a vaníliás darált dióval.
4. A tetejére díszítésnek meghagyhatunk egy palacsintát,amit megtöltünk a dióval és a lekvárral. Szorosan feltekerjük,szeleteljük majd a torta tetejére rakjuk.
5. A kakaós krémhez kicsit megmelegítettem a tejet, (így könnyen feloldódik a kakaó) hozzáadtam a kakaóport,folyékony édesítőszert és sűrű csomómentes krémmé kevertem. Kb. 2 ek. kakaóval dolgoztam,a tejet pedig lassan adagoltam hozzá.
6. Utolsó lépésként megkentem a kakaós krémmel a torta tetejét,hűtőben hagytam kihűlni teljesen. Ezután nagyon szépen szeletelhető tortát fogunk kapni! Jó nassolást! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése