Ugrás a fő tartalomra

Sárgabarackos tiramisu,hozzáadott cukortól mentesen-gluténmentesen!

Hozzávalók: / A tésztából dupla adagot készítettem./

100 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
50 g eritrit
50 g vanílás eritrit
1 csapott mokkáskanál fahéj
1 csipet só
20 g frissen facsart citromlé
4 db tojás
1 teáskanál kókuszolaj a forma kikenéséhez

A piskóta forgatásához: koffeinmentes kávé

A barackos-mascarpone krémhez:

10 db sárgabarack
2 x 500 g light mascarpone
1 evőkanál vaníliás eritrit
1 teáskanál folyékony stevia

A tetejére : cukormentes kakaópor és sárgabarack került felszeletelve.


Elkészítés:

1. A tojásokat szétválasztom,a fehérjét kemény habbá verem egy csipet sóval.

2 A tojások sárgáját a sima és vaníliás eritrittel habosítom,majd hozzáadom a citromlevet.

3. A tojások sárgájához hozzáadom a felvert fehérjének kb. a felét -összekeverem- hozzáadom a lisztet és kézi habverővel csomómentesre keverem.Ezután hozzáadom a maradék habbá vert fehérjét, elkeverem és hagyom állni pár percig.

4. Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelek -amit megkentem kókuszolajjal- és eloszlatom benne a tésztát.

5. 180°-ra előmelegített sütőben alsó-felső sütés programon 30 perc alatt készre sütöm a piskótát. Mikor megsült rácson hagyom teljesen kihűlni,majd felszeletelem.

6. A sárgabarackot megtisztítom,kimagvalom majd turmixgépbe rakom kb. 1 dl vízzel,a mascarponéval,az édesítőszerekkel és összeturmixolom.

7. A kihűlt,felszeletelt piskótákat koffeinmentes kávéba megforgatom,majd egy tál aljába rakom szorosan,és erre jöhet is rá a sárgabarackos krém egy része. Így rétegezem,még el nem fogynak a hozzávalók.

8. A tetejét (én a rétegek közé is szórtam) cukormentes kakaóporral megszórtam,és sárgabarackkal még jól megpakoltam! Rakjuk hűtőbe és várjunk pár órát még szépen összeérnek az ízek! :)

Jó nassolást!!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Húsvéti tál!

Hozzávalók: A töltött tojáshoz "csibékhez" és sonkatekercshez: 8 db tojás 10 dkg vékonyra szelt gépsonka 1 tk. mustár 4. ek tejföl só,bors,pirospaprika ízlés szerint A tálra került még : füstölt házi kolbász füstölt sonka saláta paradicsom kaliforniai paprika Elkészítése: 1. A tojásokat keményre főzöm,majd hideg vízben hagyom kihűlni. 2. A megpucolt tojások tetejét levágom (ezek lesznek a kalapok), a sárgáját egy kiskanál segítségével egy tálba kiszedem. (Én 5 db tojást csináltam így meg!) 3. A tojássárgájához és a maradék 3 db főtt tojáshoz, hozzáadom a mustárt,tejfölt és a fűszereket majd botmixer segítségével pürésítem! 4. Ezt a fűszeres tojáskrémet töltöm vissza a tojásokba, /púposan/ és ezután ráteszem a kalapokat. 5. Egész borsból szemeket,kaliforniai paprikából pedig kicsi háromszögeket vágtam,ebből lett a csibe csőre. 6. A maradék fűszeres tojáskrémet,beletöltöm a gépsonkába és feltekerem,ezután feldíszítem a tálat a többi hozzávalóv