Ugrás a fő tartalomra

Sárgabarackos tiramisu,hozzáadott cukortól mentesen-gluténmentesen!

Hozzávalók: / A tésztából dupla adagot készítettem./

100 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
50 g eritrit
50 g vanílás eritrit
1 csapott mokkáskanál fahéj
1 csipet só
20 g frissen facsart citromlé
4 db tojás
1 teáskanál kókuszolaj a forma kikenéséhez

A piskóta forgatásához: koffeinmentes kávé

A barackos-mascarpone krémhez:

10 db sárgabarack
2 x 500 g light mascarpone
1 evőkanál vaníliás eritrit
1 teáskanál folyékony stevia

A tetejére : cukormentes kakaópor és sárgabarack került felszeletelve.


Elkészítés:

1. A tojásokat szétválasztom,a fehérjét kemény habbá verem egy csipet sóval.

2 A tojások sárgáját a sima és vaníliás eritrittel habosítom,majd hozzáadom a citromlevet.

3. A tojások sárgájához hozzáadom a felvert fehérjének kb. a felét -összekeverem- hozzáadom a lisztet és kézi habverővel csomómentesre keverem.Ezután hozzáadom a maradék habbá vert fehérjét, elkeverem és hagyom állni pár percig.

4. Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelek -amit megkentem kókuszolajjal- és eloszlatom benne a tésztát.

5. 180°-ra előmelegített sütőben alsó-felső sütés programon 30 perc alatt készre sütöm a piskótát. Mikor megsült rácson hagyom teljesen kihűlni,majd felszeletelem.

6. A sárgabarackot megtisztítom,kimagvalom majd turmixgépbe rakom kb. 1 dl vízzel,a mascarponéval,az édesítőszerekkel és összeturmixolom.

7. A kihűlt,felszeletelt piskótákat koffeinmentes kávéba megforgatom,majd egy tál aljába rakom szorosan,és erre jöhet is rá a sárgabarackos krém egy része. Így rétegezem,még el nem fogynak a hozzávalók.

8. A tetejét (én a rétegek közé is szórtam) cukormentes kakaóporral megszórtam,és sárgabarackkal még jól megpakoltam! Rakjuk hűtőbe és várjunk pár órát még szépen összeérnek az ízek! :)

Jó nassolást!!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megk...

Darált húsos pite,teljes kiőrlésű és zablisztből készítve!

Hozzávalók: 10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 db tojás kb. 1 dl tej só,bors ízlés szerint A töltelékhez: 1 kg darált hús 4 ek. tejföl 1 tojás 1 tk. kókuszzsír só bors pirospaprika majoránna A kenéshez: 1 tojássárgája Elkészítése: 1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba öntjük és összegyúrjuk,majd hűtőbe rakjuk pihenni (kb. 15 percre). 2. A husit a kókuszzsíron lepirítjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük és készre pároljuk. 3. A tésztát kivesszük a hűtőből,kétfelé osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk majd kókuszzsírral kikent pite formába rakjuk,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. 4. Mikor már kicsit hűltebb a hús,hozzákeverjük a tojást és a tejfölt. 5. A félig megsült pite tésztába beletöltjük a husit, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a husira borítjuk és villával megszurkáljuk. 6. A pite tetejét lekenjük a tojássárgájával és előmelegített sütőben /180°/ ké...

Fűszeres,óriási húspogácsa hamburgerbe ahogy én készítem!

Hozzávalók: 1,5 kg darált hús /ki,milyet szeret/ só egy pici ételízesítő /delikát/ bors őrölt pirospaprika 1 csipet őrölt kömény szárított oregánó szárított kakukkfű szárított majoránna szárított bazsalikom 3 gerezd zúzott fokhagyma A husihoz adom az összes fűszert (azért nem írtam mennyiséget mert én szemre vagyis ízlés szerint fűszereztem,imádom a fűszeres ételeket) és jó alaposan eldolgozom a kezemmel. Ezután hűtőben hagyom állni,hogy jól összeérjenek az ízek! Olíva olajon vagy kókuszzsíron /vagy bármilyen zsiradékon/ szép pirosra megsütjük a husikat! :)