Rántott cukkini másképp: zabpehelyben és szénhidrát-csökkentett lisztben panírozva,minimális olajjal sütőben sütve!
1 közepes méretű cukkini
szénhidrát-csökkentett liszt /természetesen bármilyen lisztet lehet használni/
gluténmentes apró szemű zabpehely
tojás
só
kókuszolaj
Elkészítés:
1. A cukkinit tisztítsuk meg és szeleteljük fel.
2. Az apró szemű zabpelyhet daráljuk le. /Én turmixgépben gyorsan ezt meg is oldottam./
3. A cukkini szeleteket forgassuk bele a lisztbe,tojásba majd a ledarált zabpehelybe. Nem szoktam előtte besózni a cukkinit,mindig a tojásba rakok ízlést szerint sót.
4. Sütőpapírral bélelt -amit kókuszolajjal megkentem- tepsibe raktam a bepanírozott cukkini szeleteket,majd a tetejét is megkentem kókuszolajjal.
5. Előmelegített sütőbe / 180° alsó-felső sütés programon / rakjuk a cukkinit,mikor látjuk hogy szépen barnul a teteje megfordítjuk és a másik oldalát is szép barnára sütjük.
Sokkal ízletesebb így elkészíteni a panírozott ételeket,jobban érzem az ízét a zöldségeknek és húsoknak,nem érzek olaj ízt. Egészségesebb és még a tűzhely mellett sem kell állni! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése