A rizshez:
1.5 bögre rizs
3 bögre víz
kókuszolaj
1 db vöröshagyma
só,bors
A húshoz:
1 kg darált hús
1 db vöröshagyma
kókuszolaj
só,bors,őrölt pirospaprika,oregánó,majoránna
A cukkinihez:
1 nagyobb cukkini
só,bors,kakukkfű
A tetejére:
500 ml tejföl
2 gerezd fokhagyma
10-15 dkg kecskesajt
Elkészítés:
1. A rizshez a felkockázott vöröshagymát megdinsztelem a kókuszolajon. Ezután hozzáadom a rizst és megpirítom az olajon. Végül hozzáöntöm a vizet és a fűszereket,lassú tűzön hagyom hogy elfőjje a vizet -néha átkeverem- majd leveszem a tűzről,letakarom fedővel és hagyom a gőzben teljesen megpárolódni. Így lesz puha és pergős a rizs.
2. A húshoz a felkockázott vöröshagymát megdinsztelem a kókuszolajon,hozzáadom a húst és megpirítom.Ezután felöntöm egy kevés vízzel,fűszerezem és fedő alatt puhára párolom.Majd leveszem a fedőt,hagyom elfőni a vizet a húsról,ha szükséges utána fűszerezek.
3. A cukkinit megtisztítom lereszelem és hagyom állni. Ezután kinyomkodom a levét és egy kevés kókuszolajon lepirítom,fűszerezem.
4. Egy hőálló tálat vagy tepsit kivajazok,és elsimítom benne a rizst. Ezután ráöntöm a húst és megkenem a tetejét fokhagymás tejföl felével.
5. A megpirított cukkinit a tetején elsimítom és megkenem a fokhagymás tejföl másik felével. Megszórom kecskesajttal és előmelegített sütőben 180° alsó-felső sütés programon kb. 15 perc alatt megsütöm.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése