1 kg teljes kiőrlésű liszt ( lehet keverni sima liszttel is)
5 dl langyos tej
3 dkg élesztő
2 dl tejföl
1 csapott evőkanál só
A sütéshez: kókuszolaj
A tetejére : fokhagymás tejföl és reszelt sajt került.
Elkészítés:
1. Az élesztőt,a langyos tejben felfuttatjuk.
2. Keverjük össze a lisztet,sót és adjuk hozzá a tejfölt,és az élesztős tejet. Alaposan dolgozzuk össze és letakarva fél órát kelesztjük.
3. Mikor megkelt a tészta,egy serpenyőben olajat hevítünk és nedves kézzel formázzuk a tésztát,majd forró olajban mind két oldalát aranybarnára sütjük.
Ha szeretnénk megtölteni a lángost,a nyers tészta közepére rakjunk sonkát,sajtot,hagymát majd ezután félbehajtjuk és így sütjük ki.
A tetejére fokhagymás tejföl és reszelt sajt került. Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése