Ugrás a fő tartalomra

Vanília pudingos-almás glutén és cukormentes pite!









Hozzávalók : 20 cm átmérőjű pite formához

A pite tészta alap receptjét ezen a linken megtaláljátok :

https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/tejmentes-glutenmentes-turos-pite.html

A tészta receptjén annyit változtattam hogy :

20 dkg Szafi reform kenyér és péksütemény lisztkeverék helyett 10 dkg került csak bele és 10 dkg Szafi free hajdinás piskóta lisztkeverékkel kevertem, illetve került bele még 1 citrom lereszelt héja is!

A töltelékhez:

1 csomag cukormentes vaníliás puding
4 dl tej
folyékony stevia ízlés szerint.

8 db nagy alma meghámozva,felszeletelve
szegfűszeg-fahéj és vaníliás eritrit keveréke



Elkészítés:

1. A tésztát,a linken található recept szerint elkészítjük,majd hagyjuk pihenni 15 percig. Ezalatt el tudjuk készíteni a pudingot és az almás tölteléket.

2. A tésztát 2 részre osztjuk. Az első részt kinyújtjuk és a kókuszolajjal kikent piteformába rakjuk úgy hogy túlnyúljon a formán a tészta,majd szépen a formához igazítjuk és villával megszurkáljuk.

3. A kihűlt pudingos tölteléket eloszlatjuk a pite alján,majd jöhetnek rá a fahéjas-vaníliás alma szeletek.

4. A tészta 2. felét,ismét két részre osztjuk. Az egyik részét kinyújtjuk és beborítjuk vele a piténk tetejét és villával megszurkáljuk,majd felvert tojással megkenjük.

5. A tészta másik részéből készíthetünk rá díszítést, amit a végén szintén lekenünk a tojással.

6. Előmelegített sütőben 180°-on alsó-felső sütés programon 35-40 perc alatt készre sütjük.

Miután kihűlt szeletelhetjük! Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Húsvéti tál!

Hozzávalók: A töltött tojáshoz "csibékhez" és sonkatekercshez: 8 db tojás 10 dkg vékonyra szelt gépsonka 1 tk. mustár 4. ek tejföl só,bors,pirospaprika ízlés szerint A tálra került még : füstölt házi kolbász füstölt sonka saláta paradicsom kaliforniai paprika Elkészítése: 1. A tojásokat keményre főzöm,majd hideg vízben hagyom kihűlni. 2. A megpucolt tojások tetejét levágom (ezek lesznek a kalapok), a sárgáját egy kiskanál segítségével egy tálba kiszedem. (Én 5 db tojást csináltam így meg!) 3. A tojássárgájához és a maradék 3 db főtt tojáshoz, hozzáadom a mustárt,tejfölt és a fűszereket majd botmixer segítségével pürésítem! 4. Ezt a fűszeres tojáskrémet töltöm vissza a tojásokba, /púposan/ és ezután ráteszem a kalapokat. 5. Egész borsból szemeket,kaliforniai paprikából pedig kicsi háromszögeket vágtam,ebből lett a csibe csőre. 6. A maradék fűszeres tojáskrémet,beletöltöm a gépsonkába és feltekerem,ezután feldíszítem a tálat a többi hozzávalóv