Ugrás a fő tartalomra

Cukor-glutén és laktózmentes:Gesztenyés-kekszes szelet !






Hozzávalók : (1 kisebb méretű tepsihez.ebből kb. 10 nagy szelet sütemény lesz! )

A tésztához :

280 g Szafi reform étcsokoládés muffin lisztkeverék
8 db tojás
20 g kókuszolaj
70 g víz
40-50 g eritrit

A tészta elkészítését ezen a linken megtaláljátok:
https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2016/05/csokis-glutenmentes-paleo-muffin.html



A pudinghoz:

2 csomag cukor és gluténmentes pudingpor
6 dl tej
folyékony stevia ízlés szerint

A gesztenyés krémhez:

40 dkg cukormentes gesztenyemassza
3 ek. cukormentes baracklekvár
2 ek. cukormentes kakaópor
1 csomag gullon cukormentes keksz
3 dl tej
folyékony stevia ízlés szerint

ha nem lett elég sűrű a gesztenyés krém,nyugodtan adhatunk hozzá 1 csomag zselatint! (Elrontani nem fogja! :) )

A tetejére : 1 tábla cukormentes étcsokoládé és egy kevés kókuszolaj.


Elkészítés:

1. A tészta száraz és folyékony hozzávalóit külön tálba elkeverjük,majd összeöntjük és csomómentesre keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és 180°-on alsó-felső sütés programon 20 perc alatt megsütjük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni!

2. Ezalatt elkészítjük a pudingot: a tejet és a pudingport a folyékony steviával csomómentesre keverjük,és sűrű pudingot főzünk belőle. Hagyjuk teljesen kihűlni.

3. A gesztenyés krémhez a kekszet törjük apró darabokra,majd adjuk hozzá a többi alapanyagot és nedves kézzel dolgozzuk össze.
( Ha túl híg marad a krém,forró vízben oldjunk fel 1 nagy csomag zselatint és mielőtt a tésztára kennénk a gesztenyés krémet, keverjük el benne a zselatint! )

4. A kihűlt tésztát vágjuk ketté és rakjuk vissza az egyik felét a tepsibe,ezt kenjük meg a puding felével, majd a gesztenyés krémmel. Rakjuk hűtőbe (főleg ha zselatinnal is dolgoztunk) míg a krém megdermed. Ezután kenjük meg a maradék pudinggal és rakjuk rá a tészta másik felét is!

5. A csokoládét olvasszuk meg és keverjük csomómentesre egy kevés kókuszolajjal. Kenjük meg vele a sütemény tetejét,majd rakjuk hűtőbe.

Érdemes több órára vagy akár egy éjszakára hűtőben pihentetni,hogy összeérjenek az ízek és könnyen szeletelhető legyen!

Nagyon finom és csodás vendégváró desszert,csak ajánlani tudom!! Biztos siker!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megk...

Darált húsos pite,teljes kiőrlésű és zablisztből készítve!

Hozzávalók: 10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 db tojás kb. 1 dl tej só,bors ízlés szerint A töltelékhez: 1 kg darált hús 4 ek. tejföl 1 tojás 1 tk. kókuszzsír só bors pirospaprika majoránna A kenéshez: 1 tojássárgája Elkészítése: 1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba öntjük és összegyúrjuk,majd hűtőbe rakjuk pihenni (kb. 15 percre). 2. A husit a kókuszzsíron lepirítjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük és készre pároljuk. 3. A tésztát kivesszük a hűtőből,kétfelé osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk majd kókuszzsírral kikent pite formába rakjuk,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. 4. Mikor már kicsit hűltebb a hús,hozzákeverjük a tojást és a tejfölt. 5. A félig megsült pite tésztába beletöltjük a husit, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a husira borítjuk és villával megszurkáljuk. 6. A pite tetejét lekenjük a tojássárgájával és előmelegített sütőben /180°/ ké...

Fűszeres,óriási húspogácsa hamburgerbe ahogy én készítem!

Hozzávalók: 1,5 kg darált hús /ki,milyet szeret/ só egy pici ételízesítő /delikát/ bors őrölt pirospaprika 1 csipet őrölt kömény szárított oregánó szárított kakukkfű szárított majoránna szárított bazsalikom 3 gerezd zúzott fokhagyma A husihoz adom az összes fűszert (azért nem írtam mennyiséget mert én szemre vagyis ízlés szerint fűszereztem,imádom a fűszeres ételeket) és jó alaposan eldolgozom a kezemmel. Ezután hűtőben hagyom állni,hogy jól összeérjenek az ízek! Olíva olajon vagy kókuszzsíron /vagy bármilyen zsiradékon/ szép pirosra megsütjük a husikat! :)