Ugrás a fő tartalomra

Cukor-glutén és laktózmentes:Gesztenyés-kekszes szelet !






Hozzávalók : (1 kisebb méretű tepsihez.ebből kb. 10 nagy szelet sütemény lesz! )

A tésztához :

280 g Szafi reform étcsokoládés muffin lisztkeverék
8 db tojás
20 g kókuszolaj
70 g víz
40-50 g eritrit

A tészta elkészítését ezen a linken megtaláljátok:
https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2016/05/csokis-glutenmentes-paleo-muffin.html



A pudinghoz:

2 csomag cukor és gluténmentes pudingpor
6 dl tej
folyékony stevia ízlés szerint

A gesztenyés krémhez:

40 dkg cukormentes gesztenyemassza
3 ek. cukormentes baracklekvár
2 ek. cukormentes kakaópor
1 csomag gullon cukormentes keksz
3 dl tej
folyékony stevia ízlés szerint

ha nem lett elég sűrű a gesztenyés krém,nyugodtan adhatunk hozzá 1 csomag zselatint! (Elrontani nem fogja! :) )

A tetejére : 1 tábla cukormentes étcsokoládé és egy kevés kókuszolaj.


Elkészítés:

1. A tészta száraz és folyékony hozzávalóit külön tálba elkeverjük,majd összeöntjük és csomómentesre keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és 180°-on alsó-felső sütés programon 20 perc alatt megsütjük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni!

2. Ezalatt elkészítjük a pudingot: a tejet és a pudingport a folyékony steviával csomómentesre keverjük,és sűrű pudingot főzünk belőle. Hagyjuk teljesen kihűlni.

3. A gesztenyés krémhez a kekszet törjük apró darabokra,majd adjuk hozzá a többi alapanyagot és nedves kézzel dolgozzuk össze.
( Ha túl híg marad a krém,forró vízben oldjunk fel 1 nagy csomag zselatint és mielőtt a tésztára kennénk a gesztenyés krémet, keverjük el benne a zselatint! )

4. A kihűlt tésztát vágjuk ketté és rakjuk vissza az egyik felét a tepsibe,ezt kenjük meg a puding felével, majd a gesztenyés krémmel. Rakjuk hűtőbe (főleg ha zselatinnal is dolgoztunk) míg a krém megdermed. Ezután kenjük meg a maradék pudinggal és rakjuk rá a tészta másik felét is!

5. A csokoládét olvasszuk meg és keverjük csomómentesre egy kevés kókuszolajjal. Kenjük meg vele a sütemény tetejét,majd rakjuk hűtőbe.

Érdemes több órára vagy akár egy éjszakára hűtőben pihentetni,hogy összeérjenek az ízek és könnyen szeletelhető legyen!

Nagyon finom és csodás vendégváró desszert,csak ajánlani tudom!! Biztos siker!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Húsvéti tál!

Hozzávalók: A töltött tojáshoz "csibékhez" és sonkatekercshez: 8 db tojás 10 dkg vékonyra szelt gépsonka 1 tk. mustár 4. ek tejföl só,bors,pirospaprika ízlés szerint A tálra került még : füstölt házi kolbász füstölt sonka saláta paradicsom kaliforniai paprika Elkészítése: 1. A tojásokat keményre főzöm,majd hideg vízben hagyom kihűlni. 2. A megpucolt tojások tetejét levágom (ezek lesznek a kalapok), a sárgáját egy kiskanál segítségével egy tálba kiszedem. (Én 5 db tojást csináltam így meg!) 3. A tojássárgájához és a maradék 3 db főtt tojáshoz, hozzáadom a mustárt,tejfölt és a fűszereket majd botmixer segítségével pürésítem! 4. Ezt a fűszeres tojáskrémet töltöm vissza a tojásokba, /púposan/ és ezután ráteszem a kalapokat. 5. Egész borsból szemeket,kaliforniai paprikából pedig kicsi háromszögeket vágtam,ebből lett a csibe csőre. 6. A maradék fűszeres tojáskrémet,beletöltöm a gépsonkába és feltekerem,ezután feldíszítem a tálat a többi hozzávalóv