Hozzávalók: / egy 30 x 20 cm-es tepsihez/
A tésztához:
6 db tojás
5 evőkanál Szafi reform palacsinta lisztkeverék
2 evőkanál cukormentes kakaópor
1 evőkanál méz
1 ek. vaníliás eritrit
A krémhez:
100 g Szafi free vaníliás zabpuding
7 dl laktózmentes tej vagy növényi tej
400 ml laktózmentes habtejszín
1 teáskanál méz illetve ízlés szerint ha szükséges még folyékony stevia
1 citrom reszelt héja
15 dkg málna
1 nagy evőkanál zselatin és 1 dl laktózmentes/ növényi tej
A zabpuding receptje:
https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/szafi-free-vanilias-zabpuding.html
A tetejére:
1 tábla cukormentes étcsokoládé és 1 teáskanál kókuszolaj
Elkészítés:
1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a vaníliás eritrittel kemény habbá verjük.A tojások sárgáját a mézzel kézi robotgéppel krémesre keverjük,majd hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport,így keverjük csomómentesre.
2.Utolsó lépésként hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. Öntsük a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe.
180 °-os sütőben /alsó-felső sütés programon/ 15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük!
Miután megsült a tészta,hagyjuk teljesen kihűlni.
3. A krémhez a pudingot a tejjel és egy kevés folyékony steviával sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. A habtejszínt kemény habbá verem,majd hozzáadom a mézet, a kihűlt pudingot,reszelt citromhéjat és a málnát így keverjük el kézi robotgéppel. Ezután keverjük hozzá a tejben feloldott és kihűlt zselatint.
4. A kihűlt tésztát kettévágjuk,az egyik felét visszarakjuk a tepsibe és szépen eloszlatjuk rajta a málnás krémet,majd a tetejére rakjuk a tészta másik felét.
5. A csokoládét,a kókuszolajjal felolvasztom és megkenem vele a sütemény tetejét.
6. Rakjuk hűtőbe akár egy éjszakára is, hogy szépen tudjuk szeletelni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése