Hozzávalók : 25 x 25 cm nagyságú tepsihez
300 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
25 dkg vaj
5 db tojás
2 evőkanál négyszeres erősségű cukorhelyettesítő / aki cukorral szeretné készíteni -> 20 dkg cukor/
1 evőkanál vaníliás eritrit vagy 1 tasak vaníliás cukor / vaníliarúd
10 dkg liszt
5 dkg darált dió
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
A tetejére : 2 db nagyobb banán
A tepsi kenéséhez : vaj
Elkészítés:
1. Az étcsokoládét, a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk .
2. A tojásokat az édesítőszerrel / cukorral és a vaníliával kihabosítjuk,majd apránként hozzákeverjük a felolvadt vajas csokoládét.
3. Ezután hozzáadjuk a sütőport,a lisztet,a darált diót, a kakaóport és csomómentesre keverjük.
4. Kivajazott tepsibe öntjük a tésztát és a tetejét jól megpakoljuk a felkarikázott banánnal.
5. Előmelegített sütőben 180 °-on 25 perc alatt megsütjük. Ha azt szeretnénk, hogy ne legyen annyira lágy a tészta akkor süssük 5 perccel tovább, de szerintem lágyan,krémesen az igazi!
Miután kihűlt,szépen tudjuk szeletelni! Vigyázat,gyorsan elfogy!! Jó nassolást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése