Hozzávalók : kb. 30 db - hoz
50 dkg liszt
25 dkg hideg vaj
2,5 dl tej
1 evőkanál cukor
2 dkg élesztő
1 teáskanál só
10 db virsli
mustár
A tepsi kenéséhez: vaj
A tetejére: tojás + szezámmag
Elkészítés:
1. A tejet langyosítsuk meg egy bögrében, adjuk hozzá a cukrot és az élesztőt és várjuk meg amíg felfut.
2. A lisztet keverjük el a sóval, majd a vajjal jó alaposan morzsoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a felfutott élesztőt és jó alaposan dagasszuk ki a tésztát. Letakarva, kelesszük duplájára.
3. Mikor megkelt a tészta, lisztezett felületen gyúrjuk át még egyszer és nyújtsuk ki, de ne túl vékonyra!
4. A kinyújtott tésztát,kenjük meg mustárral és késsel csíkozzuk fel.
5. A virsliket vágjuk fel 3 részre, és csavarjuk be a tésztával. Vajjal kikent tepsibe rakjuk bele.
6. Tojással kenjük le a virslis falatkákat,majd szórjuk meg szezámmaggal. Előmelegített sütőben,
180 °-on alsó - felső sütés programon,süssük szép aranybarnára ( kb. 20-25 perc alatt).
Vigyázat, extra gyorsan fogy mert isteni fini!! Jó étvágyat!
50 dkg liszt
25 dkg hideg vaj
2,5 dl tej
1 evőkanál cukor
2 dkg élesztő
1 teáskanál só
10 db virsli
mustár
A tepsi kenéséhez: vaj
A tetejére: tojás + szezámmag
Elkészítés:
1. A tejet langyosítsuk meg egy bögrében, adjuk hozzá a cukrot és az élesztőt és várjuk meg amíg felfut.
2. A lisztet keverjük el a sóval, majd a vajjal jó alaposan morzsoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a felfutott élesztőt és jó alaposan dagasszuk ki a tésztát. Letakarva, kelesszük duplájára.
3. Mikor megkelt a tészta, lisztezett felületen gyúrjuk át még egyszer és nyújtsuk ki, de ne túl vékonyra!
4. A kinyújtott tésztát,kenjük meg mustárral és késsel csíkozzuk fel.
5. A virsliket vágjuk fel 3 részre, és csavarjuk be a tésztával. Vajjal kikent tepsibe rakjuk bele.
6. Tojással kenjük le a virslis falatkákat,majd szórjuk meg szezámmaggal. Előmelegített sütőben,
180 °-on alsó - felső sütés programon,süssük szép aranybarnára ( kb. 20-25 perc alatt).
Vigyázat, extra gyorsan fogy mert isteni fini!! Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése