Hozzávalók : kb. 1,5 literhez
6 dl tej 3,5 % -os
300 ml habtejszín ( 30 % -os)
1 evőkanál vanília cukor
15 dkg porcukor (ízlés szerint lehet még édesíteni)
6 tojássárgája
3 dl fehér rum
1 csipet só
1 csapott mokkáskanál szerecsendió
Elkészítése:
1. A rum kivételével az összes hozzávalót, egy kézi habverő segítségével elkeverjük.
2. Főzzük sűrűre állandó keverés mellett. Közben lehet kóstolni,és ízesíteni még .
3. Amikor felfőtt és besűrűsödött, hűtsük le.
4. Mikor kihűlt, öntsük hozzá a rumot és keverjük el. Természetesen ha az ízlésünk úgy kívánja önthetünk még hozzá rumot, csak vigyázzunk ne vigye el az édes,krémes ízvilágot!
5. Öntsük üvegbe és hűtőben tároljuk! Akár 2 hétig is eláll! Érdemes előre elkészíteni, főleg ha ajándék lesz, kell azért 1-2 nap hogy jól összeérjenek az ízek!
6 dl tej 3,5 % -os
300 ml habtejszín ( 30 % -os)
1 evőkanál vanília cukor
15 dkg porcukor (ízlés szerint lehet még édesíteni)
6 tojássárgája
3 dl fehér rum
1 csipet só
1 csapott mokkáskanál szerecsendió
Elkészítése:
1. A rum kivételével az összes hozzávalót, egy kézi habverő segítségével elkeverjük.
2. Főzzük sűrűre állandó keverés mellett. Közben lehet kóstolni,és ízesíteni még .
3. Amikor felfőtt és besűrűsödött, hűtsük le.
4. Mikor kihűlt, öntsük hozzá a rumot és keverjük el. Természetesen ha az ízlésünk úgy kívánja önthetünk még hozzá rumot, csak vigyázzunk ne vigye el az édes,krémes ízvilágot!
5. Öntsük üvegbe és hűtőben tároljuk! Akár 2 hétig is eláll! Érdemes előre elkészíteni, főleg ha ajándék lesz, kell azért 1-2 nap hogy jól összeérjenek az ízek!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése