Hozzávalók : / 1 db tekercshez/
40 dkg gullon cukormentes darált keksz
2 evőkanál cukormentes kakaópor
1 teáskanál rum aroma
1,5 dl tej /én laktózmentes tejet használtam/
1 dl koffeinmentes kávé
2 evőkanál Szafi reform négyszeres erősségű édesítőszer vagy sima eritrit.
A krém hozzávalói:
80 g Szafi reform gluténmentes bounty ízű kókuszos desszert krémalap
3 dl tej
2 evőkanál Szafi reform négyszeres erősségű édesítőszer vagy sima eritrit is tökéletes
1 marék meggy
Aki szeretné hagyományosan , vajkrémmel készíteni:
20 dkg vaj
1 evőkanál kókuszreszelék
2-3 evőkanál eritrit vagy cukor
A szóráshoz: 5 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés:
1. A kakaóport , a darált kekszet összekeverjük. A tejet picit meglangyosítjuk és elkeverjük benne az édesítőszert,az 1 dl kávét és a rumot, így adjuk hozzá a darált kekszhez. Kézzel dolgozzuk össze alaposan.
2. A kókuszos krémalapot keverjük ki az édesítőszerrel és a tejjel , majd hagyjuk állni 10 percig.
(Ha vajjal dolgozunk: a puha vajat és az édesítőszert vagy cukrot keverjük habosra , majd forgassuk bele a kókuszreszeléket. )
3. Vágjunk le egy nagyobb darab folpackot és szórjuk meg az egyik felét kókuszreszelékkel.
A kekszes massza egyik felét rakjuk rá a kókuszzal szórt folpackra , hajtsuk rá a folpack másik felét és így nyújtsuk ki szép vékonyra . ( Ha Folpack között nyújtjuk a kekszes masszát nem tapad és könnyebb lesz feltekerni! )
4. Amikor kinyújtottuk a kekszes massza egyik felét, ugyanígy nyújtsuk ki a másik felét is.
5. A kinyújtott kekszes alapokat kenjük meg a kókuszos krémmel , de hagyjunk meg 2 evőkanállal a krémből!
6. Az egyik kekszes alap szélét pakoljuk meg szorosan a kimagozott meggyel , és szorosan tekerjük fel.
7. A meggyes tekercset rakjuk rá a másik -kókuszos krémmel megkent- kekszes alap szélére, és kenjük meg a meggyes tekercs tetejét és oldalát a félretett krémmel.
8. Ezután szorosan tekerjük fel a folpack segítségével. Rakjuk a hűtőbe akár egy éjszakára, és hagyjuk összeérni az ízeket és persze így szépen tudjuk majd szeletelni.
Először lehet bonyolultnak tűnik az elkészítése, de hidd el gyorsan elkészül (remélem a képek is segítenek majd) és 100 % a siker ! Egyszerű és szép desszert , hajrá és készítsd el! :)
40 dkg gullon cukormentes darált keksz
2 evőkanál cukormentes kakaópor
1 teáskanál rum aroma
1,5 dl tej /én laktózmentes tejet használtam/
1 dl koffeinmentes kávé
2 evőkanál Szafi reform négyszeres erősségű édesítőszer vagy sima eritrit.
A krém hozzávalói:
80 g Szafi reform gluténmentes bounty ízű kókuszos desszert krémalap
3 dl tej
2 evőkanál Szafi reform négyszeres erősségű édesítőszer vagy sima eritrit is tökéletes
1 marék meggy
Aki szeretné hagyományosan , vajkrémmel készíteni:
20 dkg vaj
1 evőkanál kókuszreszelék
2-3 evőkanál eritrit vagy cukor
A szóráshoz: 5 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés:
1. A kakaóport , a darált kekszet összekeverjük. A tejet picit meglangyosítjuk és elkeverjük benne az édesítőszert,az 1 dl kávét és a rumot, így adjuk hozzá a darált kekszhez. Kézzel dolgozzuk össze alaposan.
2. A kókuszos krémalapot keverjük ki az édesítőszerrel és a tejjel , majd hagyjuk állni 10 percig.
(Ha vajjal dolgozunk: a puha vajat és az édesítőszert vagy cukrot keverjük habosra , majd forgassuk bele a kókuszreszeléket. )
3. Vágjunk le egy nagyobb darab folpackot és szórjuk meg az egyik felét kókuszreszelékkel.
A kekszes massza egyik felét rakjuk rá a kókuszzal szórt folpackra , hajtsuk rá a folpack másik felét és így nyújtsuk ki szép vékonyra . ( Ha Folpack között nyújtjuk a kekszes masszát nem tapad és könnyebb lesz feltekerni! )
4. Amikor kinyújtottuk a kekszes massza egyik felét, ugyanígy nyújtsuk ki a másik felét is.
5. A kinyújtott kekszes alapokat kenjük meg a kókuszos krémmel , de hagyjunk meg 2 evőkanállal a krémből!
6. Az egyik kekszes alap szélét pakoljuk meg szorosan a kimagozott meggyel , és szorosan tekerjük fel.
7. A meggyes tekercset rakjuk rá a másik -kókuszos krémmel megkent- kekszes alap szélére, és kenjük meg a meggyes tekercs tetejét és oldalát a félretett krémmel.
8. Ezután szorosan tekerjük fel a folpack segítségével. Rakjuk a hűtőbe akár egy éjszakára, és hagyjuk összeérni az ízeket és persze így szépen tudjuk majd szeletelni.
Először lehet bonyolultnak tűnik az elkészítése, de hidd el gyorsan elkészül (remélem a képek is segítenek majd) és 100 % a siker ! Egyszerű és szép desszert , hajrá és készítsd el! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése