Ugrás a fő tartalomra

Duplán az igazi: meggyes-kókuszos keksztekercs cukormentesen!

Hozzávalók : / 1 db tekercshez/

40 dkg gullon cukormentes darált keksz
2 evőkanál cukormentes kakaópor
1 teáskanál rum aroma
1,5 dl tej /én laktózmentes tejet használtam/
1 dl koffeinmentes kávé
2 evőkanál Szafi reform négyszeres erősségű édesítőszer vagy sima eritrit.

A krém hozzávalói:

80 g Szafi reform gluténmentes bounty ízű kókuszos desszert krémalap
3 dl tej
2 evőkanál Szafi reform négyszeres erősségű édesítőszer vagy sima eritrit is tökéletes
1 marék meggy


Aki szeretné hagyományosan , vajkrémmel készíteni:

20 dkg vaj
1 evőkanál kókuszreszelék
2-3 evőkanál eritrit vagy cukor

A szóráshoz: 5 dkg kókuszreszelék.


Elkészítés:

1. A kakaóport , a darált kekszet összekeverjük. A tejet picit meglangyosítjuk és elkeverjük benne az édesítőszert,az 1 dl kávét és a rumot, így adjuk hozzá a darált kekszhez. Kézzel dolgozzuk össze alaposan.

2. A kókuszos krémalapot keverjük ki az édesítőszerrel és a tejjel , majd hagyjuk állni 10 percig.

(Ha vajjal dolgozunk: a puha vajat és az édesítőszert vagy cukrot keverjük habosra , majd forgassuk bele a kókuszreszeléket. )

3. Vágjunk le egy nagyobb darab folpackot és szórjuk meg az egyik felét kókuszreszelékkel.
A kekszes massza egyik felét rakjuk rá a kókuszzal szórt folpackra , hajtsuk rá a folpack másik felét és így nyújtsuk ki szép vékonyra . ( Ha Folpack között nyújtjuk a kekszes masszát nem tapad és könnyebb lesz feltekerni! )

4. Amikor kinyújtottuk a kekszes massza egyik felét, ugyanígy nyújtsuk ki a másik felét is.

5. A kinyújtott kekszes alapokat kenjük meg a kókuszos krémmel , de hagyjunk meg 2 evőkanállal a krémből!

6. Az egyik kekszes alap szélét pakoljuk meg szorosan a kimagozott meggyel , és szorosan tekerjük fel.

7. A meggyes tekercset rakjuk rá a másik -kókuszos krémmel megkent- kekszes alap szélére, és kenjük meg a meggyes tekercs tetejét és oldalát a félretett krémmel.

8. Ezután szorosan tekerjük fel a folpack segítségével. Rakjuk a hűtőbe akár egy éjszakára, és hagyjuk összeérni az ízeket és persze így szépen tudjuk majd szeletelni.


Először lehet bonyolultnak tűnik az elkészítése, de hidd el gyorsan elkészül (remélem a képek is segítenek majd) és 100 % a siker ! Egyszerű és szép desszert , hajrá és készítsd el! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Húsvéti tál!

Hozzávalók: A töltött tojáshoz "csibékhez" és sonkatekercshez: 8 db tojás 10 dkg vékonyra szelt gépsonka 1 tk. mustár 4. ek tejföl só,bors,pirospaprika ízlés szerint A tálra került még : füstölt házi kolbász füstölt sonka saláta paradicsom kaliforniai paprika Elkészítése: 1. A tojásokat keményre főzöm,majd hideg vízben hagyom kihűlni. 2. A megpucolt tojások tetejét levágom (ezek lesznek a kalapok), a sárgáját egy kiskanál segítségével egy tálba kiszedem. (Én 5 db tojást csináltam így meg!) 3. A tojássárgájához és a maradék 3 db főtt tojáshoz, hozzáadom a mustárt,tejfölt és a fűszereket majd botmixer segítségével pürésítem! 4. Ezt a fűszeres tojáskrémet töltöm vissza a tojásokba, /púposan/ és ezután ráteszem a kalapokat. 5. Egész borsból szemeket,kaliforniai paprikából pedig kicsi háromszögeket vágtam,ebből lett a csibe csőre. 6. A maradék fűszeres tojáskrémet,beletöltöm a gépsonkába és feltekerem,ezután feldíszítem a tálat a többi hozzávalóv