Ugrás a fő tartalomra

Duplán az igazi: meggyes-kókuszos keksztekercs cukormentesen!

Hozzávalók : / 1 db tekercshez/

40 dkg gullon cukormentes darált keksz
2 evőkanál cukormentes kakaópor
1 teáskanál rum aroma
1,5 dl tej /én laktózmentes tejet használtam/
1 dl koffeinmentes kávé
2 evőkanál Szafi reform négyszeres erősségű édesítőszer vagy sima eritrit.

A krém hozzávalói:

80 g Szafi reform gluténmentes bounty ízű kókuszos desszert krémalap
3 dl tej
2 evőkanál Szafi reform négyszeres erősségű édesítőszer vagy sima eritrit is tökéletes
1 marék meggy


Aki szeretné hagyományosan , vajkrémmel készíteni:

20 dkg vaj
1 evőkanál kókuszreszelék
2-3 evőkanál eritrit vagy cukor

A szóráshoz: 5 dkg kókuszreszelék.


Elkészítés:

1. A kakaóport , a darált kekszet összekeverjük. A tejet picit meglangyosítjuk és elkeverjük benne az édesítőszert,az 1 dl kávét és a rumot, így adjuk hozzá a darált kekszhez. Kézzel dolgozzuk össze alaposan.

2. A kókuszos krémalapot keverjük ki az édesítőszerrel és a tejjel , majd hagyjuk állni 10 percig.

(Ha vajjal dolgozunk: a puha vajat és az édesítőszert vagy cukrot keverjük habosra , majd forgassuk bele a kókuszreszeléket. )

3. Vágjunk le egy nagyobb darab folpackot és szórjuk meg az egyik felét kókuszreszelékkel.
A kekszes massza egyik felét rakjuk rá a kókuszzal szórt folpackra , hajtsuk rá a folpack másik felét és így nyújtsuk ki szép vékonyra . ( Ha Folpack között nyújtjuk a kekszes masszát nem tapad és könnyebb lesz feltekerni! )

4. Amikor kinyújtottuk a kekszes massza egyik felét, ugyanígy nyújtsuk ki a másik felét is.

5. A kinyújtott kekszes alapokat kenjük meg a kókuszos krémmel , de hagyjunk meg 2 evőkanállal a krémből!

6. Az egyik kekszes alap szélét pakoljuk meg szorosan a kimagozott meggyel , és szorosan tekerjük fel.

7. A meggyes tekercset rakjuk rá a másik -kókuszos krémmel megkent- kekszes alap szélére, és kenjük meg a meggyes tekercs tetejét és oldalát a félretett krémmel.

8. Ezután szorosan tekerjük fel a folpack segítségével. Rakjuk a hűtőbe akár egy éjszakára, és hagyjuk összeérni az ízeket és persze így szépen tudjuk majd szeletelni.


Először lehet bonyolultnak tűnik az elkészítése, de hidd el gyorsan elkészül (remélem a képek is segítenek majd) és 100 % a siker ! Egyszerű és szép desszert , hajrá és készítsd el! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megk...

Darált húsos pite,teljes kiőrlésű és zablisztből készítve!

Hozzávalók: 10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 db tojás kb. 1 dl tej só,bors ízlés szerint A töltelékhez: 1 kg darált hús 4 ek. tejföl 1 tojás 1 tk. kókuszzsír só bors pirospaprika majoránna A kenéshez: 1 tojássárgája Elkészítése: 1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba öntjük és összegyúrjuk,majd hűtőbe rakjuk pihenni (kb. 15 percre). 2. A husit a kókuszzsíron lepirítjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük és készre pároljuk. 3. A tésztát kivesszük a hűtőből,kétfelé osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk majd kókuszzsírral kikent pite formába rakjuk,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. 4. Mikor már kicsit hűltebb a hús,hozzákeverjük a tojást és a tejfölt. 5. A félig megsült pite tésztába beletöltjük a husit, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a husira borítjuk és villával megszurkáljuk. 6. A pite tetejét lekenjük a tojássárgájával és előmelegített sütőben /180°/ ké...

Fűszeres,óriási húspogácsa hamburgerbe ahogy én készítem!

Hozzávalók: 1,5 kg darált hús /ki,milyet szeret/ só egy pici ételízesítő /delikát/ bors őrölt pirospaprika 1 csipet őrölt kömény szárított oregánó szárított kakukkfű szárított majoránna szárított bazsalikom 3 gerezd zúzott fokhagyma A husihoz adom az összes fűszert (azért nem írtam mennyiséget mert én szemre vagyis ízlés szerint fűszereztem,imádom a fűszeres ételeket) és jó alaposan eldolgozom a kezemmel. Ezután hűtőben hagyom állni,hogy jól összeérjenek az ízek! Olíva olajon vagy kókuszzsíron /vagy bármilyen zsiradékon/ szép pirosra megsütjük a husikat! :)