Hozzávalók: / 2 fő részére /
15-20 dkg tészta ( én szénhidrát-csökkentett tésztával készítettem , de nagyon jó választás a teljes kiőrlésű tészta is)
10 dkg magas hústartalmú , sovány sonka
80 g bébi spenót
6 db gomba
1 db kisebb lilahagyma
koktélparadicsom
mini mozzarella
1 evőkanál kókuszzsír
só,bors és 1 gerezd zúzott fokhagyma
A joghurt öntethez: 150 ml laktózmentes natúr joghurt ,só és bors
Elkészítése:
1. A gombát tisztítsuk meg és vágjuk vékony szeletekre. A spenótot mossuk át alaposan és hagyjuk lecsepegni. A sonkát csíkozzuk fel.
2. 1 evőkanál kókuszzsírban pirítsuk meg a sonkát , spenótot és a gombát majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, és adjuk hozzá a fokhagymát.
3. Főzzük meg a tésztát és hagyjuk kihűlni.
4. Amíg hűl a tészta, tisztítsuk meg a lila hagymát és vágjuk vékony szeletekre. Mossuk meg a koktélparadicsomot és negyedeljük el.
5. A kihűlt tésztát keverjük el a pirított sonkával , spenóttal és gombával, adjuk hozzá a paradicsomot és a lila hagymát. A tetejét szórjuk meg mini mozzarellával.
6. A joghurt öntet hozzávalóit keverjük el és öntsük rá a tésztasalátára.
Ha szeretnénk rögtön fogyaszthatjuk is, de akár hűtőbe is tehetjük , hogy még jobban összeérjenek az ízek. Egy nagyon finom , laktató és gyors ebéd amit mindenki imádni fog, isteni lett! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése