Hozzávalók: ( dupla adagot készítettem, így lett 10 db)
1 adaghoz:
125 g Szafi Free bagett lisztkeverék
2 g himalaya só
10 g frissen facsart citromlé
185 g langyos víz
A dupla adaghoz a töltelék:
kb. 1 dl cukormentes ketchup
5 db virsli
A tetejére : 1 csomag light mozzarella
Elkészítése:
1. A tészta hozzávalóit egy tálban gyors mozdulatokkal , alaposan gyúrjuk össze és hagyjuk pihenni 5-10 percig.
2. Lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát , majd nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagra.
3. A tésztából vágjunk 10 db téglalapot , kenjük meg a cukormentes ketchuppal és helyezzük a közepére a virslit.
4. A téglalapok 2-2 sarkát fogjuk össze, így formázzuk meg a kis csónakokat.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztassuk fel a csónakokat , amiket kívülről is kenjünk meg a ketchuppal. (Ettől lesz majd szép színe!)
6. Karikázzuk fel a light mozzarellát és rakjunk minden csónak tetejére egy kis szeletet.
7. 180 °-ra előmelegített sütőben /alsó-felső sütés programmal/ 45 percig sütöttem.
8. Miután megsült rakjuk rácsra míg kihűl.
Szafi reform tartármártással tálaltam! Isteni lett!!!
A bagett receptje:
https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2019/05/szafi-free-csokkentett-szenhidrat-tartalmu-glutenmentes-bagett-zsemle.html
Itt tudjátok beszerezni :
https://www.dietas-termekek-webshop.hu/
Tartármártás:
https://www.dietas-termekek-webshop.hu/szafi_reform_vegan_tartarmartas_270g_5068
Megjegyzések
Megjegyzés küldése