Hozzávalók: / 4 fő részére/
1 egész csirkemell
40 dkg brokkoli
400 ml 15% meggle főzőkrém
1 mokkáskanál bors ízlés
1 teáskanál kakukkfű és majoránna
só ízlés szerint
1 evőkanál kókuszzsír vagy vaj
A bulgurhoz:
1 bögre bulgur
1/5 bögre víz
só és bors ízlés szerint
1 evőkanál kókuszzsír vagy olaj
Elkészítés:
1. A csirkemellet megtisztítjuk és felcsíkozzuk. A kókuszzsíron lepirítjuk és fűszerezzük.
2. Mikor megpirult a csirkemell, hozzáadjuk a brokkolit és készre pároljuk. (Adhatunk hozzá egy kevés vizet is).
3. A megpárolt brokkolis csirkemellhez öntsük hozzá a főzőkrémet, és főzzük sűrűre. Ha szükséges fűszerezzünk utána.
4. Egy bögre bulgurt, 1 evőkanál kókuszzsíron pirítsunk meg, majd öntsünk hozzá 1/5 bögre vizet és adjunk hozzá ízlés szerint sót és borsot. Mikor már majdnem elfőtt az összes víz a bulgurról, vegyük le a tűzhelyről és fedjük le. Szépen meg fog puhulni a gőzben, néha keverjük át így nem tapad majd össze!
Egyszerű de nagyszerű,gyors ebéd! Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése