Ugrás a fő tartalomra

2 az egyben recept:Csokoládés kevert málnatorta /Gluténmentes-hozzáadott cukortól mentes-szénhidrátcsökkentett és búzalisztes-cukros változat/

 


Hozzávalók:

A "mentes" változathoz:

3 db tojás
5 dkg vaj
1 evőkanál vaníliás eritrit és 1 teáskanál folyékony édesítőszer
15 dkg 85% -os étcsokoládé
1 teáskanál sütőpor
15 dkg Szafi reform palacsinta lisztkeverék
15 dkg málna
tej

A búzalisztes-cukros változathoz:

3 tojás
5 dkg vaj
15 dkg cukor
1 csomag vanília cukor
15 dkg 85%-os étcsokoládé
1 teáskanál sütőpor
15 dkg liszt
15 dkg málna
tej


Elkészítése:

1. A tojásokat a puha vajjal, az édesítőszerekkel vagy a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vízgőz felett felolvasztott csokoládét és összekeverjük.

2. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejet , hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk.

3. Szilikonos sütőpapírral bélelt magas falú, keskeny formába simítjuk a tésztát és a tetejét megszórjuk a málnával.

4. Előmelegített sütőben 180°-on alsó-felső sütés, légkeverés programon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. (Ha szénhidrátcsökkentett liszttel készítjük, a sütési idő valószínű több lesz de -> tűpróbával ellenőrizzük: ha úgy látjuk , hogy nem sült át , de a teteje már megsült akkor takarjuk le egy darab sütőpapírral és így süssük készre.)

5. Rácson hagyjuk kihűlni és ezután szeletelhetjük is! Jó nassolást!

Gyorsan elkészül és mindenki imádni fogja! Egy nagy bögre forró kamilla teával, tökéletes párost alkotnak! :)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megk...

Darált húsos pite,teljes kiőrlésű és zablisztből készítve!

Hozzávalók: 10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 db tojás kb. 1 dl tej só,bors ízlés szerint A töltelékhez: 1 kg darált hús 4 ek. tejföl 1 tojás 1 tk. kókuszzsír só bors pirospaprika majoránna A kenéshez: 1 tojássárgája Elkészítése: 1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba öntjük és összegyúrjuk,majd hűtőbe rakjuk pihenni (kb. 15 percre). 2. A husit a kókuszzsíron lepirítjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük és készre pároljuk. 3. A tésztát kivesszük a hűtőből,kétfelé osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk majd kókuszzsírral kikent pite formába rakjuk,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. 4. Mikor már kicsit hűltebb a hús,hozzákeverjük a tojást és a tejfölt. 5. A félig megsült pite tésztába beletöltjük a husit, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a husira borítjuk és villával megszurkáljuk. 6. A pite tetejét lekenjük a tojássárgájával és előmelegített sütőben /180°/ ké...

Fűszeres,óriási húspogácsa hamburgerbe ahogy én készítem!

Hozzávalók: 1,5 kg darált hús /ki,milyet szeret/ só egy pici ételízesítő /delikát/ bors őrölt pirospaprika 1 csipet őrölt kömény szárított oregánó szárított kakukkfű szárított majoránna szárított bazsalikom 3 gerezd zúzott fokhagyma A husihoz adom az összes fűszert (azért nem írtam mennyiséget mert én szemre vagyis ízlés szerint fűszereztem,imádom a fűszeres ételeket) és jó alaposan eldolgozom a kezemmel. Ezután hűtőben hagyom állni,hogy jól összeérjenek az ízek! Olíva olajon vagy kókuszzsíron /vagy bármilyen zsiradékon/ szép pirosra megsütjük a husikat! :)