Ugrás a fő tartalomra

2 az egyben recept:Csokoládés kevert málnatorta /Gluténmentes-hozzáadott cukortól mentes-szénhidrátcsökkentett és búzalisztes-cukros változat/

 


Hozzávalók:

A "mentes" változathoz:

3 db tojás
5 dkg vaj
1 evőkanál vaníliás eritrit és 1 teáskanál folyékony édesítőszer
15 dkg 85% -os étcsokoládé
1 teáskanál sütőpor
15 dkg Szafi reform palacsinta lisztkeverék
15 dkg málna
tej

A búzalisztes-cukros változathoz:

3 tojás
5 dkg vaj
15 dkg cukor
1 csomag vanília cukor
15 dkg 85%-os étcsokoládé
1 teáskanál sütőpor
15 dkg liszt
15 dkg málna
tej


Elkészítése:

1. A tojásokat a puha vajjal, az édesítőszerekkel vagy a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vízgőz felett felolvasztott csokoládét és összekeverjük.

2. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejet , hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk.

3. Szilikonos sütőpapírral bélelt magas falú, keskeny formába simítjuk a tésztát és a tetejét megszórjuk a málnával.

4. Előmelegített sütőben 180°-on alsó-felső sütés, légkeverés programon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. (Ha szénhidrátcsökkentett liszttel készítjük, a sütési idő valószínű több lesz de -> tűpróbával ellenőrizzük: ha úgy látjuk , hogy nem sült át , de a teteje már megsült akkor takarjuk le egy darab sütőpapírral és így süssük készre.)

5. Rácson hagyjuk kihűlni és ezután szeletelhetjük is! Jó nassolást!

Gyorsan elkészül és mindenki imádni fogja! Egy nagy bögre forró kamilla teával, tökéletes párost alkotnak! :)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Húsvéti tál!

Hozzávalók: A töltött tojáshoz "csibékhez" és sonkatekercshez: 8 db tojás 10 dkg vékonyra szelt gépsonka 1 tk. mustár 4. ek tejföl só,bors,pirospaprika ízlés szerint A tálra került még : füstölt házi kolbász füstölt sonka saláta paradicsom kaliforniai paprika Elkészítése: 1. A tojásokat keményre főzöm,majd hideg vízben hagyom kihűlni. 2. A megpucolt tojások tetejét levágom (ezek lesznek a kalapok), a sárgáját egy kiskanál segítségével egy tálba kiszedem. (Én 5 db tojást csináltam így meg!) 3. A tojássárgájához és a maradék 3 db főtt tojáshoz, hozzáadom a mustárt,tejfölt és a fűszereket majd botmixer segítségével pürésítem! 4. Ezt a fűszeres tojáskrémet töltöm vissza a tojásokba, /púposan/ és ezután ráteszem a kalapokat. 5. Egész borsból szemeket,kaliforniai paprikából pedig kicsi háromszögeket vágtam,ebből lett a csibe csőre. 6. A maradék fűszeres tojáskrémet,beletöltöm a gépsonkába és feltekerem,ezután feldíszítem a tálat a többi hozzávalóv