Hozzávalók: (15 db vékonyabb, normál méretű túró rudihoz)
25 dkg túró
1 teáskanál vaníliás eritrit vagy 1 db vaníliarúd kikapart belseje
1 teáskanál folyékony édesítőszer
1 citrom lereszelt héja
1 teáskanál frissen facsart citromlé
kb. 5 g zselatin, 3 evőkanál vízben feloldva
15 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé (85%-os csokit használtam) + 1 evőkanál kókuszolaj
Elkészítése:
1. A citromot alaposan tisztítsuk meg és reszeljük le a héját, majd adjuk hozzá a túrót és az édesítőszereket, a citromlevet, valamint a vaníliát. Botmixer segítségével mixeljük krémesre.
2. A zselatint (kb. 1 csapott teáskanálnyi) 3 evőkanál vízben oldjuk fel,hagyjuk hűlni és keverjük csomómentesre a túrós krémmel. Hagyjuk állni 10 percig.
3. Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét a kókuszolajjal.
4. Szilikonos sütőpapírral fedjünk be egy tálcát és a csokoládéból egy kanál segítségével, húzzunk olyan hosszú csíkokat amilyen nagyságú rudikat szeretnénk készíteni.
5. Rakjuk nyomózsákba a túrós krémet, és nyomjuk rá a csokoládé csíkokra. Itt is variálhatjuk a méretet, én vékonyabb rudikat készítettem most. Ezután rakjuk be a fagyasztóba 10 percre.
6. Amikor letelt a 10 perc vegyük ki a rudikat, rakjuk rácsra és vonjuk be a maradék felolvasztott csokoládéval.
7. Utolsó lépésként, rakjuk hűtőbe és hagyjuk megdermedni a csokoládét!
Készítsd el otthon! Tökéletes ha nincs kedved kimozdulni a boltba egy kis túró rudiért,de nem tudsz lemondani róla! :D Ráadásul cukormentes és gyorsan el is készül!! Hajrá!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése