Ugrás a fő tartalomra

Túró rudi házilag,cukormentes!





Hozzávalók: (15 db vékonyabb, normál méretű túró rudihoz)

25 dkg túró
1 teáskanál vaníliás eritrit vagy 1 db vaníliarúd kikapart belseje
1 teáskanál folyékony édesítőszer
1 citrom lereszelt héja
1 teáskanál frissen facsart citromlé
kb. 5 g zselatin, 3 evőkanál vízben feloldva
15 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé (85%-os csokit használtam) + 1 evőkanál kókuszolaj


Elkészítése:

1. A citromot alaposan tisztítsuk meg és reszeljük le a héját, majd adjuk hozzá a túrót és az édesítőszereket, a citromlevet, valamint a vaníliát. Botmixer segítségével mixeljük krémesre.

2. A zselatint (kb. 1 csapott teáskanálnyi) 3 evőkanál vízben oldjuk fel,hagyjuk hűlni és keverjük csomómentesre a túrós krémmel. Hagyjuk állni 10 percig.

3. Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét a kókuszolajjal. 

4. Szilikonos sütőpapírral fedjünk be egy tálcát és a csokoládéból egy kanál segítségével, húzzunk olyan hosszú csíkokat amilyen nagyságú rudikat szeretnénk készíteni.

5. Rakjuk nyomózsákba a túrós krémet, és nyomjuk rá a csokoládé csíkokra. Itt is variálhatjuk a méretet, én vékonyabb rudikat készítettem most. Ezután rakjuk be a fagyasztóba 10 percre.

6. Amikor letelt a 10 perc vegyük ki a rudikat, rakjuk rácsra és vonjuk be a maradék felolvasztott csokoládéval.

7. Utolsó lépésként, rakjuk hűtőbe és hagyjuk megdermedni a csokoládét!

Készítsd el otthon! Tökéletes ha nincs kedved kimozdulni a boltba egy kis túró rudiért,de nem tudsz lemondani róla! :D Ráadásul cukormentes és gyorsan el is készül!! Hajrá!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megk...

Darált húsos pite,teljes kiőrlésű és zablisztből készítve!

Hozzávalók: 10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 db tojás kb. 1 dl tej só,bors ízlés szerint A töltelékhez: 1 kg darált hús 4 ek. tejföl 1 tojás 1 tk. kókuszzsír só bors pirospaprika majoránna A kenéshez: 1 tojássárgája Elkészítése: 1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba öntjük és összegyúrjuk,majd hűtőbe rakjuk pihenni (kb. 15 percre). 2. A husit a kókuszzsíron lepirítjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük és készre pároljuk. 3. A tésztát kivesszük a hűtőből,kétfelé osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk majd kókuszzsírral kikent pite formába rakjuk,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. 4. Mikor már kicsit hűltebb a hús,hozzákeverjük a tojást és a tejfölt. 5. A félig megsült pite tésztába beletöltjük a husit, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a husira borítjuk és villával megszurkáljuk. 6. A pite tetejét lekenjük a tojássárgájával és előmelegített sütőben /180°/ ké...

Fűszeres,óriási húspogácsa hamburgerbe ahogy én készítem!

Hozzávalók: 1,5 kg darált hús /ki,milyet szeret/ só egy pici ételízesítő /delikát/ bors őrölt pirospaprika 1 csipet őrölt kömény szárított oregánó szárított kakukkfű szárított majoránna szárított bazsalikom 3 gerezd zúzott fokhagyma A husihoz adom az összes fűszert (azért nem írtam mennyiséget mert én szemre vagyis ízlés szerint fűszereztem,imádom a fűszeres ételeket) és jó alaposan eldolgozom a kezemmel. Ezután hűtőben hagyom állni,hogy jól összeérjenek az ízek! Olíva olajon vagy kókuszzsíron /vagy bármilyen zsiradékon/ szép pirosra megsütjük a husikat! :)