Ugrás a fő tartalomra

Csokis charlotte






Hozzávalók: (kb. 24 cm átmérőjű formához)

30 db babapiskóta
12 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
3 dkg cukor vagy 1 teáskanál folyékony édesítőszer
4 tojás
3 dl kávé

a tetejére:

15 dkg étcsokoládé
4 evőkanál tejszín


Elkészítés:

1. A csokoládét kis darabokra tördeljük, hozzáadjuk a vajat és vízgőz felett felolvasztjuk majd simára keverjük. Hozzáadjuk a cukrot/ édesítőszert és elkeverjük, majd egyesével belekeverjük a tojások sárgáját.

2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojásos csokikrémet levesszük a tűzről és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.

3. Egy tortaformát vagy jénai tálat alufóliával kibélelünk és néhány babapiskótát kereszt alakban az aljára teszünk. A többi babapiskótát egyesével gyorsan megmártjuk a kávéban, majd a forma alját kirakjuk , és a szélein állítva körben is elhelyezzük szorosan egymás mellett.

4. A tojásos csokikrémet a babapiskóta közé öntjük és egy sor kávés babapiskótával befedjük.

(Ha a formából kilógna a babapiskóta amit a széléhez állítottunk, vágjunk le nyugodtan a végéből!)

5. A piskóták tetejére rakjunk egy nagy lapos tányért és súlyozzuk le pl. egy vastagabb könyvvel. Legalább egy éjszakán át, de akár egy egész napon át is hagyhatjuk hideg helyen pihenni, hogy jól összeálljon és megdermedjen a piskóta a csokis krémmel.

6. A mázhoz, a csokoládét a tejszínnel együtt megolvasztjuk és simára keverjük ,így öntjük le vele a charlotte tetejét. Amikor megszáradt a tetején a máz, átrakhatjuk egy másik tányérra és díszíthetjük kedvünk szerint. Hűtőben tároljuk!

Megéri elkészíteni, jó nassolást! :)





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megk...

Darált húsos pite,teljes kiőrlésű és zablisztből készítve!

Hozzávalók: 10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 db tojás kb. 1 dl tej só,bors ízlés szerint A töltelékhez: 1 kg darált hús 4 ek. tejföl 1 tojás 1 tk. kókuszzsír só bors pirospaprika majoránna A kenéshez: 1 tojássárgája Elkészítése: 1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba öntjük és összegyúrjuk,majd hűtőbe rakjuk pihenni (kb. 15 percre). 2. A husit a kókuszzsíron lepirítjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük és készre pároljuk. 3. A tésztát kivesszük a hűtőből,kétfelé osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk majd kókuszzsírral kikent pite formába rakjuk,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. 4. Mikor már kicsit hűltebb a hús,hozzákeverjük a tojást és a tejfölt. 5. A félig megsült pite tésztába beletöltjük a husit, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a husira borítjuk és villával megszurkáljuk. 6. A pite tetejét lekenjük a tojássárgájával és előmelegített sütőben /180°/ ké...

Fűszeres,óriási húspogácsa hamburgerbe ahogy én készítem!

Hozzávalók: 1,5 kg darált hús /ki,milyet szeret/ só egy pici ételízesítő /delikát/ bors őrölt pirospaprika 1 csipet őrölt kömény szárított oregánó szárított kakukkfű szárított majoránna szárított bazsalikom 3 gerezd zúzott fokhagyma A husihoz adom az összes fűszert (azért nem írtam mennyiséget mert én szemre vagyis ízlés szerint fűszereztem,imádom a fűszeres ételeket) és jó alaposan eldolgozom a kezemmel. Ezután hűtőben hagyom állni,hogy jól összeérjenek az ízek! Olíva olajon vagy kókuszzsíron /vagy bármilyen zsiradékon/ szép pirosra megsütjük a husikat! :)