Ugrás a fő tartalomra

Csokis charlotte






Hozzávalók: (kb. 24 cm átmérőjű formához)

30 db babapiskóta
12 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
3 dkg cukor vagy 1 teáskanál folyékony édesítőszer
4 tojás
3 dl kávé

a tetejére:

15 dkg étcsokoládé
4 evőkanál tejszín


Elkészítés:

1. A csokoládét kis darabokra tördeljük, hozzáadjuk a vajat és vízgőz felett felolvasztjuk majd simára keverjük. Hozzáadjuk a cukrot/ édesítőszert és elkeverjük, majd egyesével belekeverjük a tojások sárgáját.

2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojásos csokikrémet levesszük a tűzről és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.

3. Egy tortaformát vagy jénai tálat alufóliával kibélelünk és néhány babapiskótát kereszt alakban az aljára teszünk. A többi babapiskótát egyesével gyorsan megmártjuk a kávéban, majd a forma alját kirakjuk , és a szélein állítva körben is elhelyezzük szorosan egymás mellett.

4. A tojásos csokikrémet a babapiskóta közé öntjük és egy sor kávés babapiskótával befedjük.

(Ha a formából kilógna a babapiskóta amit a széléhez állítottunk, vágjunk le nyugodtan a végéből!)

5. A piskóták tetejére rakjunk egy nagy lapos tányért és súlyozzuk le pl. egy vastagabb könyvvel. Legalább egy éjszakán át, de akár egy egész napon át is hagyhatjuk hideg helyen pihenni, hogy jól összeálljon és megdermedjen a piskóta a csokis krémmel.

6. A mázhoz, a csokoládét a tejszínnel együtt megolvasztjuk és simára keverjük ,így öntjük le vele a charlotte tetejét. Amikor megszáradt a tetején a máz, átrakhatjuk egy másik tányérra és díszíthetjük kedvünk szerint. Hűtőben tároljuk!

Megéri elkészíteni, jó nassolást! :)





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Húsvéti tál!

Hozzávalók: A töltött tojáshoz "csibékhez" és sonkatekercshez: 8 db tojás 10 dkg vékonyra szelt gépsonka 1 tk. mustár 4. ek tejföl só,bors,pirospaprika ízlés szerint A tálra került még : füstölt házi kolbász füstölt sonka saláta paradicsom kaliforniai paprika Elkészítése: 1. A tojásokat keményre főzöm,majd hideg vízben hagyom kihűlni. 2. A megpucolt tojások tetejét levágom (ezek lesznek a kalapok), a sárgáját egy kiskanál segítségével egy tálba kiszedem. (Én 5 db tojást csináltam így meg!) 3. A tojássárgájához és a maradék 3 db főtt tojáshoz, hozzáadom a mustárt,tejfölt és a fűszereket majd botmixer segítségével pürésítem! 4. Ezt a fűszeres tojáskrémet töltöm vissza a tojásokba, /púposan/ és ezután ráteszem a kalapokat. 5. Egész borsból szemeket,kaliforniai paprikából pedig kicsi háromszögeket vágtam,ebből lett a csibe csőre. 6. A maradék fűszeres tojáskrémet,beletöltöm a gépsonkába és feltekerem,ezután feldíszítem a tálat a többi hozzávalóv