Ugrás a fő tartalomra

Fekete-erdő torta,hozzáadott cukortól mentesen és csökkentett szénhidráttal!



Hozzávalók: ( 18 cm-es tortaformához)

A tésztához: 

5 db tojás
2 evőkanál cukormentes kakaópor
2 evőkanál Szafi reform palacsinta lisztkeverék
kb. 1 dl tej
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál négyszeres erősségű édesítőszer
1 evőkanál vaníliás eritrit

vagy készítsünk egy 5 tojásos, kakaós piskótát.

A meggyes réteghez:

4 dl meggylé
20 dkg meggy
1 csomag vaníliás pudingpor
20 g zselatin + 4-5 evőkanál víz
édesítőszer ízlés szerint

A tetejére és a tortakrém másik rétegéhez: 500 ml növényi habtejszín

Díszítésnek: étcsokoládét és meggyet használtam.


Elkészítés:

1. A tojásokat válasszuk ketté és a fehérjét verjük kemény habbá. A tojások sárgáját az édesítőszerekkel verjük fel.

2. Ezután a tojássárgájához adjuk hozzá a sütőport, a lisztet, a kakaót és a tejet, majd keverjük össze. A tejet apránként adagoljuk a tésztához míg nem kapunk egy sűrű de folyékony állagot.

3. Utolsó lépésként óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntsük a tésztát és előmelegített sütőben, 180°-on (alsó-felső sütés,légkeverés programon) kb. 35 perc alatt süssük készre a tortát. Ellenőrizzük tűpróbával!

4. A meggyes krémhez: A meggyléből, az édesítőszerrel és pudingporral főzzünk sűrű krémet. Amikor kihűlt a puding, a meggy felét (kb. 10 dkg) botmixerrel a pudingba pürésítettem, a meggy másik felét pedig hozzákevertem. Végül a vízben feloldott zselatint hozzákevertem.

5. Verjük fel a növényi habtejszínt. (Adhatunk hozzá 1 kicsi csomag habfixálót is.)

6. Amikor kihűlt a tészta, töltsük meg a meggyes krémmel és a habtejszín felével. Ha visszarakjuk a formába úgy könnyebb dolgunk lesz, szebben összeáll a tortánk! Rakjuk hűtőbe 1 órára.

7. Mikor már szép összeállt a tortánk, vegyük le róla óvatosan a kapcsos formát és kívülről is kenjük meg habtejszínnel. Ezután rakjunk rá meggyet és étcsokoládéval díszítsük!

Jó nassolát mindenkinek!









Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megk...

Darált húsos pite,teljes kiőrlésű és zablisztből készítve!

Hozzávalók: 10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 db tojás kb. 1 dl tej só,bors ízlés szerint A töltelékhez: 1 kg darált hús 4 ek. tejföl 1 tojás 1 tk. kókuszzsír só bors pirospaprika majoránna A kenéshez: 1 tojássárgája Elkészítése: 1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba öntjük és összegyúrjuk,majd hűtőbe rakjuk pihenni (kb. 15 percre). 2. A husit a kókuszzsíron lepirítjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük és készre pároljuk. 3. A tésztát kivesszük a hűtőből,kétfelé osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk majd kókuszzsírral kikent pite formába rakjuk,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. 4. Mikor már kicsit hűltebb a hús,hozzákeverjük a tojást és a tejfölt. 5. A félig megsült pite tésztába beletöltjük a husit, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a husira borítjuk és villával megszurkáljuk. 6. A pite tetejét lekenjük a tojássárgájával és előmelegített sütőben /180°/ ké...

Fűszeres,óriási húspogácsa hamburgerbe ahogy én készítem!

Hozzávalók: 1,5 kg darált hús /ki,milyet szeret/ só egy pici ételízesítő /delikát/ bors őrölt pirospaprika 1 csipet őrölt kömény szárított oregánó szárított kakukkfű szárított majoránna szárított bazsalikom 3 gerezd zúzott fokhagyma A husihoz adom az összes fűszert (azért nem írtam mennyiséget mert én szemre vagyis ízlés szerint fűszereztem,imádom a fűszeres ételeket) és jó alaposan eldolgozom a kezemmel. Ezután hűtőben hagyom állni,hogy jól összeérjenek az ízek! Olíva olajon vagy kókuszzsíron /vagy bármilyen zsiradékon/ szép pirosra megsütjük a husikat! :)