Ugrás a fő tartalomra

Kókuszos-meggylekváros keksztekercs


Hozzávalók: /egy szép nagy rúdhoz/

50 dkg darált háztartási keksz
3 evőkanál cukormentes kakaópor
3 evőkanál meggylekvár
1 teáskanál rum aroma
1 dl kávé
tej
porcukor vagy édesítőszer ízlés szerint / én kb. 2 csapott evőkanál folyékony édesítőszert használtam/


A töltelékhez:

10 dkg puha vaj
10 dkg kókuszreszelék
3 evőkanál meggylekvár
ízlés szerint porcukor vagy édesítőszer

A tetejére: 5 dkg kókuszreszelék


Elkészítés:

1. A darált háztartási kekszhez adjuk hozzá a kakaóport és a porcukrot, majd keverjük össze.

2. Ezután adjuk hozzá a kávét, a meggylekvárt és a rum aromát, majd apránként a tejet. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy egy sűrű de nem folyékony kekszes masszát kapjunk, amivel szépen tudunk majd dolgozni. ( Mivel én édesítőszert használtam , a tejjel együtt adtam a kekszhez.)

3. A puha vajat a porcukorral/ édesítőszerrel verjük habosra és ezután keverjük bele a kókuszreszeléket.

4. Egy nagyobb darab Folpackot szórjunk meg alaposan kókuszreszelékkel és nedves kézzel szép egyenletesen oszlassuk el rajta a kekszes masszát.

5. A kekszes masszát kenjük meg a vajas-kókuszos krémmel, majd a szélén hosszába oszlassuk el a meggylekvárt.

6. Utolsó lépésként a Folpack segítségével tekerjük fel szorosan a tekercsünket és rakjuk hűtőbe, akár egy éjszakára is. Ezután szépen szeletelhető lesz.

A meggylekvárt helyettesíthetjük meggylével is, illetve a tekercsben meggyszemekkel. Nagyon gyorsan elkészül és mindenki imádni fogja! Jó nassolást!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megk...

Darált húsos pite,teljes kiőrlésű és zablisztből készítve!

Hozzávalók: 10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 db tojás kb. 1 dl tej só,bors ízlés szerint A töltelékhez: 1 kg darált hús 4 ek. tejföl 1 tojás 1 tk. kókuszzsír só bors pirospaprika majoránna A kenéshez: 1 tojássárgája Elkészítése: 1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba öntjük és összegyúrjuk,majd hűtőbe rakjuk pihenni (kb. 15 percre). 2. A husit a kókuszzsíron lepirítjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük és készre pároljuk. 3. A tésztát kivesszük a hűtőből,kétfelé osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk majd kókuszzsírral kikent pite formába rakjuk,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. 4. Mikor már kicsit hűltebb a hús,hozzákeverjük a tojást és a tejfölt. 5. A félig megsült pite tésztába beletöltjük a husit, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a husira borítjuk és villával megszurkáljuk. 6. A pite tetejét lekenjük a tojássárgájával és előmelegített sütőben /180°/ ké...

Fűszeres,óriási húspogácsa hamburgerbe ahogy én készítem!

Hozzávalók: 1,5 kg darált hús /ki,milyet szeret/ só egy pici ételízesítő /delikát/ bors őrölt pirospaprika 1 csipet őrölt kömény szárított oregánó szárított kakukkfű szárított majoránna szárított bazsalikom 3 gerezd zúzott fokhagyma A husihoz adom az összes fűszert (azért nem írtam mennyiséget mert én szemre vagyis ízlés szerint fűszereztem,imádom a fűszeres ételeket) és jó alaposan eldolgozom a kezemmel. Ezután hűtőben hagyom állni,hogy jól összeérjenek az ízek! Olíva olajon vagy kókuszzsíron /vagy bármilyen zsiradékon/ szép pirosra megsütjük a husikat! :)