Ugrás a fő tartalomra

Gyors és egyszerű desszert: csokipudingos-málnatorta cukormentesen !


A tésztához: /18 cm átmérőjű tortaformához/

4 tojás
60 ml víz
2 evőkanál vaníliás eritrit vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje
1 evőkanál folyékony stevia
20 dkg liszt
3/4 csomag sütőpor

A krémhez:

2 csomag cukormentes csokoládépuding
7 dl tej
édesítőszer ízlés szerint (nekem egy csapott evőkanál)
15 dkg málna

A tetejére:

200 ml cukormentes habtejszín
10 dkg málna
friss menta


Elkészítés:

1. A tésztához, a tojásokat a vaníliával és az édesítőszerrel fehéredésig keverem. Hozzáadom a vizet és addig keverem még krémszerű lesz. Ezután adom hozzá, apránként a sütőporral elkevert lisztet és csomómentesre keverem.
Vajazott,lisztezett tortaformába öntöm a tésztát és 180°-on sütöm 10 percig, majd további 40 percig 150°-on. (Alsó-felső sütés programon sütöttem!)
Tűpróbával ellenőrizzük! Ha esetleg tovább kell sütni, de a tészta teteje már nagyon megsült,takarjuk le sütőpapírral.

2. A krémhez készítsünk egy jó sűrű csokoládépudingot és hagyjuk teljesen kihűlni! Ezután kézi robotgéppel keverjük át,és egy spatula segítségével óvatosan keverjük bele a málnát. (Én a pudingból kivettem kb. 3 evőkanállal, hogy a tetejét is megkenjem.)

3. A tortát megtöltöm a pudingos-málnás krémmel és a tetejét megdíszítem a csokipudinggal, a  cukormentes habtejszínnel, a friss mentával és a málnával.

Rakjuk hűtőbe, hogy könnyen tudjuk szeletelni és hogy jól összeérjenek az ízek! :)
Gyors,egyszerű de annál finomabb csak ajánlani tudom! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megk...

Darált húsos pite,teljes kiőrlésű és zablisztből készítve!

Hozzávalók: 10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 db tojás kb. 1 dl tej só,bors ízlés szerint A töltelékhez: 1 kg darált hús 4 ek. tejföl 1 tojás 1 tk. kókuszzsír só bors pirospaprika majoránna A kenéshez: 1 tojássárgája Elkészítése: 1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba öntjük és összegyúrjuk,majd hűtőbe rakjuk pihenni (kb. 15 percre). 2. A husit a kókuszzsíron lepirítjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük és készre pároljuk. 3. A tésztát kivesszük a hűtőből,kétfelé osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk majd kókuszzsírral kikent pite formába rakjuk,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. 4. Mikor már kicsit hűltebb a hús,hozzákeverjük a tojást és a tejfölt. 5. A félig megsült pite tésztába beletöltjük a husit, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a husira borítjuk és villával megszurkáljuk. 6. A pite tetejét lekenjük a tojássárgájával és előmelegített sütőben /180°/ ké...

Fűszeres,óriási húspogácsa hamburgerbe ahogy én készítem!

Hozzávalók: 1,5 kg darált hús /ki,milyet szeret/ só egy pici ételízesítő /delikát/ bors őrölt pirospaprika 1 csipet őrölt kömény szárított oregánó szárított kakukkfű szárított majoránna szárított bazsalikom 3 gerezd zúzott fokhagyma A husihoz adom az összes fűszert (azért nem írtam mennyiséget mert én szemre vagyis ízlés szerint fűszereztem,imádom a fűszeres ételeket) és jó alaposan eldolgozom a kezemmel. Ezután hűtőben hagyom állni,hogy jól összeérjenek az ízek! Olíva olajon vagy kókuszzsíron /vagy bármilyen zsiradékon/ szép pirosra megsütjük a husikat! :)