A tésztához: /18 cm átmérőjű tortaformához/
4 tojás
60 ml víz
2 evőkanál vaníliás eritrit vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje
1 evőkanál folyékony stevia
20 dkg liszt
3/4 csomag sütőpor
A krémhez:
2 csomag cukormentes csokoládépuding
7 dl tej
édesítőszer ízlés szerint (nekem egy csapott evőkanál)
15 dkg málna
A tetejére:
200 ml cukormentes habtejszín
10 dkg málna
friss menta
Elkészítés:
1. A tésztához, a tojásokat a vaníliával és az édesítőszerrel fehéredésig keverem. Hozzáadom a vizet és addig keverem még krémszerű lesz. Ezután adom hozzá, apránként a sütőporral elkevert lisztet és csomómentesre keverem.
Vajazott,lisztezett tortaformába öntöm a tésztát és 180°-on sütöm 10 percig, majd további 40 percig 150°-on. (Alsó-felső sütés programon sütöttem!)
Tűpróbával ellenőrizzük! Ha esetleg tovább kell sütni, de a tészta teteje már nagyon megsült,takarjuk le sütőpapírral.
2. A krémhez készítsünk egy jó sűrű csokoládépudingot és hagyjuk teljesen kihűlni! Ezután kézi robotgéppel keverjük át,és egy spatula segítségével óvatosan keverjük bele a málnát. (Én a pudingból kivettem kb. 3 evőkanállal, hogy a tetejét is megkenjem.)
3. A tortát megtöltöm a pudingos-málnás krémmel és a tetejét megdíszítem a csokipudinggal, a cukormentes habtejszínnel, a friss mentával és a málnával.
Rakjuk hűtőbe, hogy könnyen tudjuk szeletelni és hogy jól összeérjenek az ízek! :)
Gyors,egyszerű de annál finomabb csak ajánlani tudom! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése