Hozzávalók: /30 db-hoz/
1 kg liszt
1 evőkanál só
2 db tojás
2 evőkanál tejföl
1 csomag élesztő
3 dl langyos tej
1 mokkáskanál cukor
10 dkg vaj
A töltelékhez:
5 dkg olvasztott vaj
10-15 dkg reszelt sajt de tölthetjük akár még sonkával, baconnel,kolbásszal
A tetejére:
1 db felvert tojás
szezámmag,köménymag, durvára tört só, reszelt sajt
A gluténmentes,szénhidrátcsökkentett verzió receptjét ezen a linken találjátok,az elkészítési módja ugyanaz mint a búzalisztesnek,egyedül a sütési időt kell tartani a linken szereplő receptben.
https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2019/05/szafi-free-csokkentett-szenhidrat-tartalmu-glutenmentes-bagett-zsemle.html
Elkészítés:
1. Az élesztőt a langyos tejben,a cukorral futtassuk fel. A lisztet, a sóval keverjük el és adjuk hozzá a többi alapanyagot a felfuttatott élesztővel együtt, majd jó alaposan dagasszuk ki. Kelesszük duplájára.
2. Mikor duplájára kelt a tészta, nyújtsuk ki és kenjük meg az olvasztott vajjal, és szórjuk rá a reszelt sajtot majd szorosan tekerjük fel. Hagyjuk megint kelni, legalább fél órát.
3. Miután letelt a fél óra ezt a tekercset nyújtsuk ki, és vágjuk háromszögekre.
(Tipp: megfeleztem és úgy nyújtottam ki, így sokkal egyszerűbb volt, de ne nyújtsuk túl vékonyra,hogy szép "duci" kiflik legyenek!)
4. A háromszögeket feltekertem kiflinek és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom őket. Hagyjuk megint kelni 30 percet.
5. Mikor megkelt kenjük le a felvert tojással és szórjuk meg szezámmaggal a tetejét. 180°-ra előmelegített sütőben, alsó-felső légkeverés programon kb. 30 perc alatt készre sütöttem.
Mikor megsült, rácson hagyjuk kihűlni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése