Ugrás a fő tartalomra

Sajttal töltött réteges sörkifli!






Hozzávalók: /30 db-hoz/

1 kg liszt
1 evőkanál só
2 db tojás
2 evőkanál tejföl
1 csomag élesztő
3 dl langyos tej
1 mokkáskanál cukor
10 dkg vaj

A töltelékhez:

5 dkg olvasztott vaj
10-15 dkg reszelt sajt de tölthetjük akár még sonkával, baconnel,kolbásszal

A tetejére:

1 db felvert tojás
szezámmag,köménymag, durvára tört só, reszelt sajt

A gluténmentes,szénhidrátcsökkentett verzió receptjét ezen a linken találjátok,az elkészítési módja ugyanaz mint a búzalisztesnek,egyedül a sütési időt kell tartani a linken szereplő receptben.

https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2019/05/szafi-free-csokkentett-szenhidrat-tartalmu-glutenmentes-bagett-zsemle.html


Elkészítés:

1. Az élesztőt a langyos tejben,a cukorral futtassuk fel. A lisztet, a sóval keverjük el és adjuk hozzá a többi alapanyagot a felfuttatott élesztővel együtt, majd jó alaposan dagasszuk ki. Kelesszük duplájára.

2. Mikor duplájára kelt a tészta, nyújtsuk ki és kenjük meg az olvasztott vajjal, és szórjuk rá a reszelt sajtot majd szorosan tekerjük fel. Hagyjuk megint kelni, legalább fél órát.

3. Miután letelt a fél óra ezt a tekercset nyújtsuk ki, és vágjuk háromszögekre.
 (Tipp: megfeleztem és úgy nyújtottam ki, így sokkal egyszerűbb volt, de ne nyújtsuk túl vékonyra,hogy szép "duci" kiflik legyenek!)

4. A háromszögeket feltekertem kiflinek és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom őket. Hagyjuk megint kelni 30 percet.

5. Mikor megkelt kenjük le a felvert tojással és szórjuk meg szezámmaggal a tetejét. 180°-ra előmelegített sütőben, alsó-felső légkeverés programon kb. 30 perc alatt készre sütöttem.
Mikor megsült, rácson hagyjuk kihűlni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megk...

Darált húsos pite,teljes kiőrlésű és zablisztből készítve!

Hozzávalók: 10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 db tojás kb. 1 dl tej só,bors ízlés szerint A töltelékhez: 1 kg darált hús 4 ek. tejföl 1 tojás 1 tk. kókuszzsír só bors pirospaprika majoránna A kenéshez: 1 tojássárgája Elkészítése: 1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba öntjük és összegyúrjuk,majd hűtőbe rakjuk pihenni (kb. 15 percre). 2. A husit a kókuszzsíron lepirítjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük és készre pároljuk. 3. A tésztát kivesszük a hűtőből,kétfelé osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk majd kókuszzsírral kikent pite formába rakjuk,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. 4. Mikor már kicsit hűltebb a hús,hozzákeverjük a tojást és a tejfölt. 5. A félig megsült pite tésztába beletöltjük a husit, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a husira borítjuk és villával megszurkáljuk. 6. A pite tetejét lekenjük a tojássárgájával és előmelegített sütőben /180°/ ké...

Fűszeres,óriási húspogácsa hamburgerbe ahogy én készítem!

Hozzávalók: 1,5 kg darált hús /ki,milyet szeret/ só egy pici ételízesítő /delikát/ bors őrölt pirospaprika 1 csipet őrölt kömény szárított oregánó szárított kakukkfű szárított majoránna szárított bazsalikom 3 gerezd zúzott fokhagyma A husihoz adom az összes fűszert (azért nem írtam mennyiséget mert én szemre vagyis ízlés szerint fűszereztem,imádom a fűszeres ételeket) és jó alaposan eldolgozom a kezemmel. Ezután hűtőben hagyom állni,hogy jól összeérjenek az ízek! Olíva olajon vagy kókuszzsíron /vagy bármilyen zsiradékon/ szép pirosra megsütjük a husikat! :)