Ugrás a fő tartalomra

Sajttal töltött réteges sörkifli!






Hozzávalók: /30 db-hoz/

1 kg liszt
1 evőkanál só
2 db tojás
2 evőkanál tejföl
1 csomag élesztő
3 dl langyos tej
1 mokkáskanál cukor
10 dkg vaj

A töltelékhez:

5 dkg olvasztott vaj
10-15 dkg reszelt sajt de tölthetjük akár még sonkával, baconnel,kolbásszal

A tetejére:

1 db felvert tojás
szezámmag,köménymag, durvára tört só, reszelt sajt

A gluténmentes,szénhidrátcsökkentett verzió receptjét ezen a linken találjátok,az elkészítési módja ugyanaz mint a búzalisztesnek,egyedül a sütési időt kell tartani a linken szereplő receptben.

https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2019/05/szafi-free-csokkentett-szenhidrat-tartalmu-glutenmentes-bagett-zsemle.html


Elkészítés:

1. Az élesztőt a langyos tejben,a cukorral futtassuk fel. A lisztet, a sóval keverjük el és adjuk hozzá a többi alapanyagot a felfuttatott élesztővel együtt, majd jó alaposan dagasszuk ki. Kelesszük duplájára.

2. Mikor duplájára kelt a tészta, nyújtsuk ki és kenjük meg az olvasztott vajjal, és szórjuk rá a reszelt sajtot majd szorosan tekerjük fel. Hagyjuk megint kelni, legalább fél órát.

3. Miután letelt a fél óra ezt a tekercset nyújtsuk ki, és vágjuk háromszögekre.
 (Tipp: megfeleztem és úgy nyújtottam ki, így sokkal egyszerűbb volt, de ne nyújtsuk túl vékonyra,hogy szép "duci" kiflik legyenek!)

4. A háromszögeket feltekertem kiflinek és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom őket. Hagyjuk megint kelni 30 percet.

5. Mikor megkelt kenjük le a felvert tojással és szórjuk meg szezámmaggal a tetejét. 180°-ra előmelegített sütőben, alsó-felső légkeverés programon kb. 30 perc alatt készre sütöttem.
Mikor megsült, rácson hagyjuk kihűlni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Húsvéti tál!

Hozzávalók: A töltött tojáshoz "csibékhez" és sonkatekercshez: 8 db tojás 10 dkg vékonyra szelt gépsonka 1 tk. mustár 4. ek tejföl só,bors,pirospaprika ízlés szerint A tálra került még : füstölt házi kolbász füstölt sonka saláta paradicsom kaliforniai paprika Elkészítése: 1. A tojásokat keményre főzöm,majd hideg vízben hagyom kihűlni. 2. A megpucolt tojások tetejét levágom (ezek lesznek a kalapok), a sárgáját egy kiskanál segítségével egy tálba kiszedem. (Én 5 db tojást csináltam így meg!) 3. A tojássárgájához és a maradék 3 db főtt tojáshoz, hozzáadom a mustárt,tejfölt és a fűszereket majd botmixer segítségével pürésítem! 4. Ezt a fűszeres tojáskrémet töltöm vissza a tojásokba, /púposan/ és ezután ráteszem a kalapokat. 5. Egész borsból szemeket,kaliforniai paprikából pedig kicsi háromszögeket vágtam,ebből lett a csibe csőre. 6. A maradék fűszeres tojáskrémet,beletöltöm a gépsonkába és feltekerem,ezután feldíszítem a tálat a többi hozzávalóv