Csirkemell corn flakes bundában,párolt rizzsel és ceruzababbal, kakukkfüves-fokhagymás-görög joghurtos mártogatóssal.
Hozzávalók: (4 személyre)
A csirkemellhez:
2 egész csirkemell
10 dkg liszt -én most szénhidrátcsökkentett lisztet használtam-
3 db tojás
kb. 20 dkg corn flakes
2-3 dl kókuszolaj vagy napraforgó olaj
só
A fokhagymás mártogatóshoz:
350 ml görög joghurt
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál citromos kakukkfű
frissen őrölt só és bors ízlés szerint.
A köret: párolt rizs
A ceruzababhoz: 40 dkg ceruzabab, 5 dkg vaj,frissen őrölt só és bors,kakukkfű
Elkészítés:
1. Alaposan mossuk meg a csirkemellet és szeleteljük fel. (Sózni külön nem szoktam, a tojásba teszem a sót amiben majd forgatom a szeleteket.)
2. Forgassuk bele a csirkemell szeleteket a lisztbe, a tojásba és a corn flakesbe.
3. Szilikonos sütőalátétet (vagy sütőpapírt) rakjunk a tepsibe és vékonyan kenjünk meg a kókuszolajjal, erre fektetjük rá a bundázott szeleteket. A tetejét szintén óvatosan megkenjük egy kis kókuszolajjal.
4. Előmelegített sütőben 180 °-on kb. 40 perc alatt készre sütjük alsó-felső sütés, légkeverés programon.
5. A ceruzababot a vajon megpároljuk,hozzáadjuk a fűszereket és mikor teljesen megpuhult, egy picit megpirítjuk.
6. A fokhagymás mártogatóshoz : minden hozzávalót a zúzott fokhagymával jó alaposan összekeverünk és hagyjuk állni egy kicsit, hogy az ízek jól összeérjenek.
Elkészült tehát a finom husink ami kívül ropogós,belül pedig vaj puha. Megpirult kicsit a ceruzabab és elkészült a mártogatós , mindezt párolt rizzsel tálaltam! Készítsétek el,megéri!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése