Ugrás a fő tartalomra

Csirkemell corn flakes bundában,párolt rizzsel és ceruzababbal, kakukkfüves-fokhagymás-görög joghurtos mártogatóssal.






Hozzávalók: (4 személyre)

A csirkemellhez:

2 egész csirkemell 

10 dkg liszt -én most szénhidrátcsökkentett lisztet használtam-

3 db tojás

kb. 20 dkg corn flakes

2-3 dl kókuszolaj vagy napraforgó olaj

A fokhagymás mártogatóshoz:

350 ml görög joghurt

2 gerezd fokhagyma

1 mokkáskanál citromos kakukkfű

frissen őrölt só és bors ízlés szerint.


A köret: párolt rizs

A ceruzababhoz:  40 dkg ceruzabab, 5 dkg vaj,frissen őrölt só és bors,kakukkfű 


Elkészítés:

1. Alaposan mossuk meg a csirkemellet és szeleteljük fel. (Sózni külön nem szoktam, a tojásba teszem a sót amiben majd forgatom a szeleteket.)

2. Forgassuk bele a csirkemell szeleteket a lisztbe, a tojásba és a corn flakesbe.

3. Szilikonos sütőalátétet (vagy sütőpapírt) rakjunk a tepsibe és vékonyan kenjünk meg a kókuszolajjal, erre fektetjük rá a bundázott szeleteket. A tetejét szintén óvatosan megkenjük egy kis kókuszolajjal.

4. Előmelegített sütőben 180 °-on kb. 40 perc alatt készre sütjük alsó-felső sütés, légkeverés programon.

5. A ceruzababot a vajon megpároljuk,hozzáadjuk a fűszereket és mikor teljesen megpuhult, egy picit megpirítjuk.

6. A fokhagymás mártogatóshoz : minden hozzávalót a zúzott fokhagymával jó alaposan összekeverünk és hagyjuk állni egy kicsit, hogy az ízek jól összeérjenek.


Elkészült tehát a finom husink ami kívül ropogós,belül pedig vaj puha. Megpirult kicsit a ceruzabab és elkészült a mártogatós , mindezt párolt rizzsel tálaltam! Készítsétek el,megéri! 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megk...

Darált húsos pite,teljes kiőrlésű és zablisztből készítve!

Hozzávalók: 10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 db tojás kb. 1 dl tej só,bors ízlés szerint A töltelékhez: 1 kg darált hús 4 ek. tejföl 1 tojás 1 tk. kókuszzsír só bors pirospaprika majoránna A kenéshez: 1 tojássárgája Elkészítése: 1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba öntjük és összegyúrjuk,majd hűtőbe rakjuk pihenni (kb. 15 percre). 2. A husit a kókuszzsíron lepirítjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük és készre pároljuk. 3. A tésztát kivesszük a hűtőből,kétfelé osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk majd kókuszzsírral kikent pite formába rakjuk,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. 4. Mikor már kicsit hűltebb a hús,hozzákeverjük a tojást és a tejfölt. 5. A félig megsült pite tésztába beletöltjük a husit, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a husira borítjuk és villával megszurkáljuk. 6. A pite tetejét lekenjük a tojássárgájával és előmelegített sütőben /180°/ ké...

Fűszeres,óriási húspogácsa hamburgerbe ahogy én készítem!

Hozzávalók: 1,5 kg darált hús /ki,milyet szeret/ só egy pici ételízesítő /delikát/ bors őrölt pirospaprika 1 csipet őrölt kömény szárított oregánó szárított kakukkfű szárított majoránna szárított bazsalikom 3 gerezd zúzott fokhagyma A husihoz adom az összes fűszert (azért nem írtam mennyiséget mert én szemre vagyis ízlés szerint fűszereztem,imádom a fűszeres ételeket) és jó alaposan eldolgozom a kezemmel. Ezután hűtőben hagyom állni,hogy jól összeérjenek az ízek! Olíva olajon vagy kókuszzsíron /vagy bármilyen zsiradékon/ szép pirosra megsütjük a husikat! :)